112-nieuws zondag 22 januari: Brandweer trekt ambulance los • Man (38) aangehouden voor witwassen

De brandweer bevestigt een sleepkabel aan de vastzittende ambulance in Stad
De brandweer bevestigt een sleepkabel aan de vastzittende ambulance in Stad © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.50: Brandweer trekt ambulance los

Brandweermensen hebben met behulp van een sleepkabel een ambulance losgetrokken, die vast was komen te zitten in een grasstrook. De ziekenwagen had zich vast gereden op het gazon, aan de Grutto in de stad Groningen.
Volgens een aanwezige 112-fotograaf was de ambulance met hulp van de brandweer binnen enkele minuten weer los.

18.30: Aanhouding voor witwassen in Stad

Een 38-jarige man is in de stad Groningen aangehouden op verdenking van witwassen. Dat gebeurde vrijdag, schrijft Gerard de Jonge van de politie op Twitter. De verdachte reed in een dure huurauto, maar kon geen huurcontract overleggen. Volgens de agent maakte hij een zenuwachtige indruk. In de wagen werd 19.790 euro gevonden.

7.45: Auto's uitgebrand op parkeerterrein bij Kardinge, verdachte aangehouden

Op het parkeerterrein bij sportcentrum Kardinge in Stad zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere wagens uitgebrand. De voertuigen stonden naast elkaar en raakten zwaar beschadigd.
De politie heeft een 29-jarige man uit de stad Groningen aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij stond naar de brandende voertuigen te kijken. De politie onderzoekt of hij mogelijk ook betrokken is bij andere brandstichtingen.
De man zit nog vast en zal later worden verhoord.
Hulpverleners bij de uitgebrande auto's
Hulpverleners bij de uitgebrande auto's © Persbureau Meter