Lees terug: FC Groningen moet nieuwe mokerslag verwerken na dramatische slotfase in Heerenveen

Pepi en Hove combineren namens FC Groningen op het middenveld
Pepi en Hove combineren namens FC Groningen op het middenveld © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen verliest de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen met 3-1. Lees het wedstrijdverloop terug in ons liveblog.
  • 90+3'. Afgelopen! FC Groningen heeft met 3-1 verloren van sc Heerenveen. De formatie van coach Dennis van der Ree leek op weg naar een punt, maar twee tegentreffers in twee minuten in de slotfase deden de gasten de das om.
  • 82'. En ook de derde treffer voor de Friezen volgt. Groningen stort in na de wissels. Razendsnel uitgevoerde counter en Sarr scoort zijn tweede treffer van de middag.
  • 81'. De 2-1 voor Heerenveen. Corner komt prima voor het doel, vrij ingekopt door Van Amersfoort. Dekking laat het afweten bij de bezoekers.
  • 80' Blokzijl en Van Gelderen naar de kant bij de FC, Dankerlui en Te Wierik zijn hun vervangers. Weten de bezoekers stand te houden in de slotfase en een punt mee naar huis te nemen?
  • 75'. Heerenveen voert de druk op. Goede redding Verrips op een strak afstandsschot van Haye. Gele kaarten bij de FC inmiddels voor Van Gelderen, Bech Sørensen en Suslov. Hiermee is Suslov geschorst voor Cambuur-thuis.
  • 63'. Wissel bij de FC; Valente gaat naar de kant. Aanwinst Aimar Sher maakt zijn debuut voor de Groningers.
  • 60'. Bijna de hernieuwde voorsprong voor Heerenveen. Köhlert zet goed voor, uithaal Van Amersfoort gestuit en verder verwerkt door Blokzijl. Er hangt een treffer in de lucht.
  • 56'. Opnieuw een goede kans voor Suslov. De Slowaak neemt de bal ineens op de pantoffel, Noppert weet met moeite redding te brengen. Speelt gedreven Suslov.
  • 50'. Ook Groningen laat zich zien. Suslov schiet net voorlangs na goed doorzetten over de rechterkant van Van Gelderen. Leuke begin tweede helft.
  • 47'. Heerenveen komt goed uit de kleedkamer. Vloeiende aanval, schot Van Ewijk en goede redding van Verrips. Uit de resterende corner kopt Bochniewicz naast.
  • 46'. Tweede helft is begonnen. Een wissel bij FC Groningen; Suslov is in het veld gekomen. Hij vervangt nieuwe aanwinst Johan Hove.
  • 45+1'. De eerste helft zit erop. Op slag van rust nog een kans voor Sarr die naast schiet. Het is 1-1. Vroege openingstreffer van Sarr, de gelijkmaker kwam op naam van Krüger. Zijn eerste goal voor de FC.
  • 40'. De gelijkmaker! Mislukte hoekschop van Groningen valt uiteindelijk voor de voeten van Pepi die de bal helemaal verkeerd raakt. Met een gelukje komt de bal terecht bij Krüger die wel afdrukt: 1-1.
  • 28'. De gasten moeten het spel maken na de vroege tegentreffer. Hiermee heeft de ploeg van coach Van der Ree erg veel moeite. De nieuwelingen vallen nog niet op.
  • 15'. Kwartier gespeeld. FC Groningen probeert zich te herpakken. Het is duidelijk nog zoeken, redelijk veel balbezit maar de voorwaartsen van de FC worden niet gevonden.
  • 5'. De openingstreffer valt namens Heerenveen. Een lange bal van Noppert, verkeerd ingeschat door Blokzijl. Doelman Verrips komt te laat, Sarr profiteert en schiet de Friezen op voorsprong. Enorme dreun voor de bezoekers: 1-0.
  • 1'. De wedstrijd is begonnen. FC Groningen heeft afgetrapt en speelt in de eerste helft richting de fanatieke aanhang van de Friezen. Uitvak zoals bekend angstvallig leeg helaas.