112-nieuws maandag 23 januari: Aanrijding op het spoor tussen Groningen en Zwolle • Bestelbus botst tegen boom

De borden in Meppel geven aan dat er geen treinverkeer mogelijk is naar Zwolle (Op dit bord staat nog dat de eindtijd 22.45 uur is, dit is inmiddels 00.30 uur)
De borden in Meppel geven aan dat er geen treinverkeer mogelijk is naar Zwolle (Op dit bord staat nog dat de eindtijd 22.45 uur is, dit is inmiddels 00.30 uur) © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22.10: Geen treinen tussen Groningen en Zwolle vanwege aanrijding

Op het spoor tussen Meppel en Zwolle heeft een aanrijding plaatsgevonden, waardoor er enkele uren geen treinverkeer mogelijk was van en naar Zwolle vanaf Groningen.

20.30: Brug in N33 bij Zuidbroek drie kwartier in storing

Het verkeer op de N33 vanuit Veendam richting Eemshaven heeft drie kwartier vastgestaan voor de brug over het Winschoterdiep bij het knooppunt met de A7 ter hoogte van Zuidbroek. De brug stond vanwege een storing omhoog en wilde niet meer naar beneden. De brug zorgde in het verleden ook vaak voor probemen.
De brug bij Zuidbroek
De brug bij Zuidbroek © Noordernieuws

19.10: Botsing tussen fietser en automobilist in Stad

Op de Hoendiepskade in Groningen zijn een automobilist en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De oorzaak hiervan is niet duidelijk, de fietser is gewond geraakt. Hulpdiensten zijn ter plaatse en de weg is enige tijd afgezet geweest.
De hulpdiensten zijn ter plaatse op de Hoendiepskade
De hulpdiensten zijn ter plaatse op de Hoendiepskade © ProNews

19.00: Politie Stadskanaal flitst drie snelrijders

De politie in Stadskanaal heeft na een snelheidscontrole drie keer een proces-verbaal opgetekend. In alle gevallen reed de bestuurde twintig kilometer per uur te snel.

14.00: Politie deelt beelden van verdachte van pinpasfraude

De politie Groningen is op zoek naar een man die met een gestolen pinpas aankopen heeft gedaan aan de Roskildeweg in Groningen. Het slachtoffer van de fraude is een oudere vrouw uit de gemeente Westerkwartier.

13.50: Bestelbus botst tegen boom in Winschoten

Op de Bovenburen in Winschoten is maandag aan het begin van de middag door een nog onbekende oorzaak een bestelbusje tegen een boom langs de weg gebotst. Bij dat ongeluk waren geen andere weggebruikers betrokken. Eén rijstrook van de weg werd vanwege de nasleep van het ongeluk afgesloten. De bestuurder ging uiteindelijk met onbekende verwondingen mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten aan de Bovenburen in Winschoten
Hulpdiensten aan de Bovenburen in Winschoten © ProNews

11.15: Politieachtervolging vanaf Julianaplein eindigt in weiland in Annen

Een 24-jarige man uit Emmen is gisteravond op de A28 tussen Groningen en de afslag Zuidlaren korte tijd achtervolgd door de politie. Een woordvoerder van de politie vertelt dat de auto van de man rond 18.00 uur werd opgemerkt door politieagenten bij het Julianaplein door de hoge snelheid van de bestuurder. De politie gaf de man een volgteken, maar die negeerde hij. Met hoge snelheid ging de man er via de A28 richting Assen vandoor, waarop de verdachte uit het zicht raakte en de politie de achtervolging moest staken.
Niet veel later kreeg de politie melding van een ongeluk tussen Annen en Zuidlaren, waarbij een auto naast de weg belandde en in een weiland tot stilstand kwam. 'Daar bleek het om dezelfde auto te gaan', vertelt de politiewoordvoerder. De automobilist raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Na een speekseltest gaat de politie er van uit dat de man onder invloed was van drugs, een bloedonderzoek moet dat nog bevestigen. De man had geen geldig rijbewijs. Bij het ongeluk waren geen andere weggebruikers betrokken.
De achtervolging eindigde in een weiland
De achtervolging eindigde in een weiland © Persbureau Meter

10.55: Poging tot inbraak in Grootegast

Aan de Hoofdstraat te Grootegast is afgelopen zaterdag een poging tot inbraak gedaan en de politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden om meer over de inbreker(s) te weten te komen. De inbraakpoging vond plaats tussen 18.00 en 18.30 uur, waarbij geprobeerd werd om via een raam naar binnen te komen.

05.00: Mogelijk aangereden dier blijkt gevlogen

De politie in Stadskanaal werd maandag in alle vroegte naar de Atlantislaan in Stadskanaal gestuurd, nadat er een melding was binnengekomen dat er een groot dier op de weg zou liggen. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten echter niets aan, dus blijft het gissen wat er aan de hand was. 'Mogelijk een ree die aangereden was, maar nog wel weg kon komen', aldus de politie via haar Instagram-account.
Zo'n twintig kilometer verderop had de politie in Stadskanaal overigens wél succes na een melding: een 39-jarige inbreker uit Ter Apel die z'n slag wilde slaan in een bestelauto in Valthermond werd op heterdaad betrapt. De man is aangehouden.