112-nieuws dinsdag 24 januari: Grote brand Gasselternijveenschemond • Woninginbraak in Leek

Grote brand in woonboerderij Gasselternijveenschemond
Grote brand in woonboerderij Gasselternijveenschemond © Van Oost Media
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

17.00: Grote boerderijbrand Gasselternijveenschemond

Aan de Dideldomweg in Gasselternijveenschemond, net over de provinciegrens in Drenthe, staat een boerderij in brand. De brand is ontstaan in de schoorsteen en daarna overgeslagen naar de woonboerderij. Brandweerploegen uit Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde, Gieten en Borger-Odoorn zijn druk bezig om het vuur te blussen. Door de brand rijden er geen bussen tussen op de haltes Busstation Stadskanaal tot en met Rotonde Gasselte.

16.00: Verdachte pinpasfraude herkend

De man die verdacht wordt van het pinnen van grote geldbedragen met een gestolen pinpas is herkend. Dat meldt de politie op Facebook. De man pinde de bedragen afgelopen juli in Aduard en Julianadorp. De politie deelde eerder deze week een foto van de verdachte in de hoop dat iemand de man zou herkennen.

10.50: Woninginbraak in Leek

Er is maandagavond ingebroken in een woning aan de Tuinmanslaan in Leek. Dat schrijft de politie op Instagram. De inbraak vond plaats tussen 18.00 en 21.00 uur. Of er iets is meegenomen, is onduidelijk. Wel zijn binnen kasten en lades doorzocht. De politie vraagt mensen die meer weten, zich te melden.

08.30: Auto's botsen frontaal tussen Garnwerd en Winsum

Op de weg tussen Garnwerd en Winsum zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse.
De weg is tijdelijk afgesloten, zegt een woordvoerder van de politie.
Hoe het met de inzittenden gaat, is niet bekend.
Hulpdiensten op de weg tussen Garnwerd en Winsum
Hulpdiensten op de weg tussen Garnwerd en Winsum © Persbureau Meter