Groningse skater Daniel wil punten pakken op WK in Dubai

Daniël Moragues met zijn geliefde skateboard
Daniël Moragues met zijn geliefde skateboard © RTV Noord
Komende donderdag vertrekt skateboarder Daniel Moragues naar Dubai om mee te doen aan het Wereldkampioenschap. De tiener hoopt in de golfstaat punten te behalen voor de wereldranglijst. Daarmee zou hij zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.
Moragues droomt al zijn hele leven van het skateboarden. Hij traint twee keer per week bij de Nederlandse Selectie in Den Haag. Zijn doel is al jaren om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Aanvankelijk was hij daar te jong voor, maar met het verstrijken van de jaren is hij inmiddels oud genoeg. Daniel hoopt donderdag hoge ogen te gooien.
Veel tijd om zijn kunsten te vertonen krijgt hij niet: 'Je hebt 45 seconden de tijd om al je trucs te doen en proberen niet te vallen.' Zijn moeder Erna straalt van trots: 'Hij gaat natuurlijk niet voor niks met de Nederlandse selectie en de bondscoach die kant op! Hij kan dat wel.'
Daniel Moragues tijdens een van zijn laatste trainingen.
Skater Daniel Moragues droomt van de Olympische Spelen van 2024
Of de Spelen van 2024 realistisch zijn, weet Daniel niet: 'Het is eigenlijk te dichtbij.' De editie van 2028 in Los Angeles moet zijn moment worden.