112-nieuws woensdag 25 januari: Eén gewonde bij steekpartij Opende • Mishandeling bij bioscoop Hoogezand

De hulpdiensten in Surhuisterveen
De hulpdiensten in Surhuisterveen © Pronews
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

22.45: Auto raakt van de weg in Muntendam

Een auto is op de Oosterweg in Muntendam van de weg geraakt en in een sloot beland. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft plaatsgevonden of hoe het met de betrokkenen gaat. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot weten te halen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.
De berger is ter plaatse
De berger is ter plaatse © DG-Fotografie

21.15: Eén gewonde bij steekincident Opende

Bij een steekincident bij de restaurant De Piramide in Opende is een persoon gewond geraakt, meldt de politie. De hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie onderzoekt de toedracht van het incident. De politie heeft één verdachte aangehouden.

19.50: Tankstation in Veendam overvallen

Een tankstation aan de Lloydsweg in Veendam is overvallen, hierbij is een medewerker bedreigd. Niemand raakte gewond. Het is niet bekend of er iets buit gemaakt is. Lees hier meer.
Het tankstation in Veendam
Het tankstation in Veendam © DG-Fotografie

19.40: Inbrekers stelen vlaaien en koffiemachine van Limburgia

Er is afgelopen nacht ingebroken bij patisserie Limburgia in Winschoten. De zaak schrijft op haar Facebookpagina dat het gaat om twee inbrekers. Naast twee suikerpotjes, twee vlaaien en wat geld hebben de inbrekers ook de koffiemachine, 'ons sieraad', gestolen. Omdat de daders zich niet tijdig hebben gemeld bij de zaak, werden bewakingsbeelden gedeeld.
De politie heeft overigens liever niet dat burgers op eigen houtje camerabeelden van verdachten verspreiden. 'We kunnen het niet verbieden', aldus woordvoerder Matthijs van Houten van politie Noord-Nederland. 'Maar we adviseren aangifte te doen en de beelden aan ons te overhandigen, zodat we die kunnen betrekken in ons onderzoek. In dit geval is dat ook gebeurd.'
Zelf mag de politie niet zomaar camerabeelden van verdachten verspreiden, legt Van Houten uit: 'Het is een zwaar opsporingsmiddel dat we alleen inzetten als het echt nodig is. Dat mag alleen met toestemming van de officier van justitie.'
De woordvoerder wijst op de mogelijke nadelen van het verspreiden van dit soort beelden: 'Als het fout gaat, zijn de gevolgen voor rekening van degene die de beelden verspreidt.' Hij doelt daarmee op bijvoorbeeld de aantasting van de privacy: 'Dat kan leiden tot aangifte wegens smaad of laster.'

18.50: Automobilist knalt op slagboom

Op de Oostersluisweg in Groningen heeft een onzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een automobilist op een slagboom is gebotst. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval was. Door het ongeval is de kast van de slagboom kapot. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.
De hulpdiensten zijn ter plaatse
De hulpdiensten zijn ter plaatse © Venema Media

17.05: Lichtgewonde na mishandeling bij bioscoop Hoogezand

Bij een mishandeling in of bij de bioscoop Vue in Hoogezand is iemand lichtgewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De gewonde wordt behandeld in de ambulance.
De politie kan niet zeggen of er een verdachte is aangehouden. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.
Een ambulance voor de bioscoop in Hoogezand
Een ambulance voor de bioscoop in Hoogezand © 112Groningen

16.50: Vermiste man uit Rottum is overleden

De man uit Rottum die sinds 18 januari vermist was, is overleden aangetroffen.
Onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.
De 34-jarige Pool werd vorige week woensdag voor het laatst gezien bij een boerderij aan de Jacob Tilbusscherweg in zijn woonplaats.

14.40: Man en vrouw uit Westerkwartier aangehouden voor bankhelpdeskfraude

De politie heeft een 22-jarige man en een 20-jarige vrouw uit de gemeente Westerkwartier aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude.
Het tweetal zou zich hebben voorgedaan als bankmedewerker en ten minste zeven mensen voor duizenden euro's hebben opgelicht.

14.30: Asbestplaten gedumpt in Zoutkamp

Tijdens de jaarwisseling zijn in Zoutkamp asbesthoudende golfplaten gedumpt op een vreugdevuur.
Het gaat om de vuurstapel aan de Marnestraat tegenover de brandweerkazerne.
De politie wil graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Anoniem melden kan via 0800-7000.
Asbest
Asbest © Jos Schuurman/FPS

14.25: Politie noteert 21 kentekens tijdens boerenactie

De politie heeft dinsdag 21 kentekens genoteerd van trekkers en andere voertuigen tijdens een boerenactie bij het Provinciehuis in Groningen.