Politie noteert 21 kentekens tijdens boerenactie bij Provinciehuis

De stoet trekkers op het Martinikerkhof
De stoet trekkers op het Martinikerkhof © Tristan Braakman/RTV Noord
De politie heeft dinsdag 21 kentekens genoteerd van trekkers en andere voertuigen tijdens een boerenactie bij het Provinciehuis in Groningen.
'De driehoek (vertegenwoordigers van politie, justitie en de gemeente, red.) gaat bespreken wat hiermee gedaan wordt. De kans bestaat dat de eigenaren van de voertuigen een boete in de bus krijgen', zegt een politiewoordvoerder. Het Openbaar Ministerie (OM) voegt hieraan toe: 'De politie heeft kentekens van de voertuigen genoteerd, maar daarmee zijn de bestuurders nog niet geïdentificeerd. Of de overtreding een vervolg krijgt, beslist het OM op een later moment.

'Maximaal drie landbouwvoertuigen'

Boeren en sympathisanten trokken dinsdag met trekkers en wagens met opleggers de binnenstad van Groningen in. Ze wilden bij het Provinciehuis hun onvrede laten blijken over het landbouwbeleid. Burgemeester Koen Schuiling van Groningen gaf toestemming voor maximaal drie landbouwvoertuigen in het centrum. De actievoerders hielden zich niet aan deze afspraak, waarna de politie kentekens begon te noteren.