Kettingbotsing na file door brand op A28

HAREN/EELDE - Op de A28 bij Haren zijn zaterdagmiddag vier auto's op elkaar gebotst. Drie mensen raakten gewond.
Het ongeval vond plaats rond het middaguur aan het begin van een file. Een 25-jarige Groninger zag de rij auto's te laat en knalde achterop een auto. Deze botste op zijn twee voorliggers. De vriendin van de Groninger raakte gewond, evenals een Aduarder en een man uit Bovensmilde. Ze zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De auto's zijn afgesleept. Rijkswaterstaat en politie sloten één rijstrook af. Rond drie uur was de weg weer filevrij. Later bleek dat de man eerder al zijn rijbewijs heeft moeten inleveren. Waarom is niet bekend.

Brand

De file was ontstaan bij tankstation De Witte Molen, waar een auto in brand was gevlogen. Vanwege het blussen werd de snelweg afgesloten voor al het verkeer richting Assen. De auto, een oldtimer uit 1979, was net in handen van zijn nieuwe eigenaar en was juist APK gekeurd. De nieuwe eigenaar was ermee onderweg naar zijn huis in Borger toen de auto vlam vatte. Hij kon de auto nog wel op de vluchtstrook krijgen. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde.