Lycurgus laat zege uit handen glippen in topper

Lycurgusspelers Jacob Kern en Jesper Schut blokken een bal van Dynamo
Lycurgusspelers Jacob Kern en Jesper Schut blokken een bal van Dynamo © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben het topduel tegen Draisma Dynamo in eigen huis nipt verloren. De Groningers kwamen op een 2-0 voorsprong tegen de Apeldoorners, maar gaven de zege op het einde uit handen.
Beide ploegen zijn sinds lange tijd rivalen. Lycurgus en Dynamo staan momenteel in de top van de eredivisie en hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten (40). Ze troffen elkaar dit seizoen twee keer eerder. In oktober won Dynamo voor de competitie thuis nog met 3-2 van Lycurgus. In december won Lycurgus de Supercup door in Apeldoorn na vijf sets te winnen.
Taaij: 'Het doet zeker pijn'

Lycurgus begint sterk

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Markus Held, Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Jesper Schut, Luuk Hofhuis, en Jeffrey Klok aan de wedstrijd. In de eerste set was Lycurgus vanaf het begin heer en meester voor vijfhonderd toeschouwers in het Alfa-college Sportcentrum. De set eindigde in 25-19.

Vier setpoints

Het tweede bedrijf was spannender. Lycurgus liep bij de ‘big points’ wel weer wat weg van de ploeg van coach Redbad Strikwerda, maar wist vervolgens drie setpoints niet te benutten. Bij de vierde poging sloeg aanvoerder Coenen uiteindelijk raak (26-24).

Dynamo komt terug

In de derde set waren de rollen omgedraaid. Dynamo was sterker en wist met ruim verschil de set naar zich toe te trekken: 17-25. In de vierde set had Lycurgus lange tijd een lichte voorsprong en zelfs een matchpoint bij 24-23, maar de bezoekers kwamen knap terug en sloegen bij het eerste setpoint toe: 24-26.

Vijfde set

Hierdoor werd er voor de derde keer dit seizoen een vijfde en beslissende set gespeeld tegen Dynamo. Daarin waren de bezoekers net iets doortastender: 12-15.

Stand

Lycurgus heeft nu 41 punten uit achttien wedstrijden. Dynamo heeft één punt meer. Limax (45 punten) en Simplex SSS (46 punten) staan nog boven de Groningers.

Programma

Zondagmiddag vanaf 14.00 uur speelt Lycurgus voor de competitie thuis tegen VCN. Woensdag spelen de Groningers uit tegen RECO ZVH.