Complimenten voor inwoners Westerkwartier voor prima jaarwisseling

Carbidteam De Skrale Deksels uit Lutjegast knalt het jaar uit
Carbidteam De Skrale Deksels uit Lutjegast knalt het jaar uit © Ariënne Dozeman/RTV Noord
Ytsen van der Velde, fractievoorzitter van VZ Westerkwartier, deelde tijdens de raadsvergadering van woensdagavond complimenten uit aan de inwoners van de gemeente over de rustig verlopen jaarwisseling. Van der Velde maakte een uitzondering voor de mensen die zich niet wisten te gedragen en toch hier en daar vernielingen pleegden.
De voorman van de lokale partij roemde de rol van de diverse carbidclubs in Westerkwartier. ‘Die brengen mensen bij elkaar, zorgen voor verbinding en vertier en gaan steeds professioneler te werk’, ziet Van der Velde.

Strenge handhaving op illegaal carbidschieten

Burgemeester Ard van der Tuuk sloot zich aan bij de woorden van Van der Velde. Hij complimenteerde niet alleen de inwoners, maar ook de medewerkers van de gemeente en hulpdiensten die druk zijn geweest tijdens de jaarwisseling en met de voorbereiding daarvan.
Van der Tuuk constateerde net als Van der Velde dat de verschillende carbidverenigingen hun zaken goed en professioneel hebben geregeld. Wel stelde de burgemeester vast dat hier en daar in de gemeente toch illegaal met carbid werd geschoten. Hij waarschuwde alvast dat de gemeente hier bij de volgende jaarwisseling streng op gaat handhaven.
De schade die tijdens de jaarwisseling werd aangericht in de gemeente Westerkwartier, bedraagt zo’n zesduizend euro.