112-nieuws donderdag 26 januari: Bestelbus over de kop • Taakstraf voor geweldpleging • Brand bij Stadsboerderij

De bestuurder kwam met de schrik vrij.
De bestuurder kwam met de schrik vrij. © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

19.00: Politie pakt man op voor auto-inbraak aan Bornholmstraat in Stad

De politie heeft een man gearresteerd voor een auto-inbraak aan de Bornholmstraat in Stad. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse en kon niet veel later een verdachte in de kraag vatten.
Agenten hebben de man in een van de aanwezige politiewagens verhoord en vervolgens meegenomen naar het bureau. Bij de inbraak is een raam van de auto gesneuveld.
De Bornholmstraat is niet ver van de stadion de Euroborg, waar ten tijde van de auto-inbraak de wedstrijd tussen FC Groningen en Cambuur net begonnen was. Of de auto van een FC Groningen-supporter is, is niet bekend.
De politie arresteert een verdachte van de auto-inbraak in Stad
De politie arresteert een verdachte van de auto-inbraak in Stad © 112Groningen

19.20: Taakstraf voor openlijke geweldpleging na Heerenveen-Groningen vorig seizoen

Een 26-jarig man uit de gemeente Emmen is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor openlijke geweldpleging tegen politiemensen en politiepaarden na de wedstrijd sc Heerenveen-FC Groningen op 10 april 2022. Van de 240 uur taakstraf is 100 uur voorwaardelijk. Een voorwaardelijke gevangenisstraf vond de politierechter niet nodig. Wel moet er schade worden vergoed aan de agenten.
De verdachte meldde zich na een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tijdens de zitting bekende hij een trappende beweging te hebben gemaakt in de richting van de politie en een pol met grond te hebben gegooid richting een politiepaard. Er kon niet worden bewezen dat verdachte daadwerkelijk iemand heeft geraakt.
Volgens de politie Noord-Nederland zochten tientallen FC Groningen-aanhangers na de verloren wedstrijd de confrontatie met supporters van de thuisclub.
Politie te paard bij de rellen
Politie te paard bij de rellen © Noordernieuws

15.05: Hennepkwekerij in Winschoten opgerold, man (23) aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Otterlaan in Winschoten. Een 23-jarige man uit Winschoten is daarbij aangehouden. De politie kreeg meerdere meldingen van stankoverlast en besloot de woning binnen te vallen. Op de bovenverdieping werden 385 planten aangetroffen. Die zijn weggehaald en vernietigd.
De hennepkwekerij is opgerold
De hennepkwekerij is opgerold © Noordernieuws

14.00: Scooterrijder gewond bij aanrijding Stad

In de Struisvogelstraat in Stad is vanmiddag een scooterrijder aangereden. De vrouw zou geen voorrang hebben gekregen, waarna ze werd aangereden. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.
De scooterrijder is voor controle naar een ziekenhuis gebracht
De scooterrijder is voor controle naar een ziekenhuis gebracht © 112Groningen

13.15: Politie zoekt naar gewapende overvaller Veendam

De politie is nog op zoek naar de man die woensdagavond geprobeerd heeft een tankstation aan de Lloydsweg in Veendam te overvallen.
De overvaller bedreigde daarbij het personeel met een wapen. Hij is er uiteindelijk zonder buit vandoor gegaan. Bij de overval is niemand gewond geraakt.
De politie heeft gesproken met getuigen en camerabeelden veiliggesteld.
Het tankstation in Veendam
Het tankstation in Veendam © DG-Fotografie

12.30: Man raakt gewond bij steekpartij Surhuisterveen

Bij een steekincident in Surhuisterveen is woensdagavond een 21-jarige man uit Assen gewond geraakt. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een 28-jarige verdachte aangehouden. Deze zit nog vast voor verhoor.
In eerste instantie meldde de politie per abuis dat het voorval zich in Opende had afgespeeld.
De hulpdiensten in Surhuisterveen
De hulpdiensten in Surhuisterveen © Pronews

10.00: Bestelbus slaat over de kop bij afrit Hoogezand

Op de rotonde onderaan de afrit van de A7 bij Hoogezand is vanmorgen een bestelbus om geslagen. De wagen ramde een lantaarnpaal en kwam op de zijkant tot stilstand.
De bestuurder is daarbij met de schrik vrijgekomen. De auto blokkeert een groot deel van de rijbaan en zal door een berger moeten worden weggehaald.

9.00: Brand bij Stadsboerderij Boegbeeld Stad

Bij de Stadsboerderij aan het Koerspad in Stad is vanmorgen brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur ontstaan in een technische installatie van het gebouw.
De brand was binnen enkele minuten geblust. De brandweer gaat het pand ventileren. Bij de brand raakte niemand gewond.
De naastgelegen kinderopvang werd uit voorzorg enige tijd ontruimd. De opvang is inmiddels weer open.
De brandweer had het vuur bij de Stadsboerderij snel onder controle.
De brandweer had het vuur bij de Stadsboerderij snel onder controle. © Persbureau Meter