FC Groningen wil 'goede gastheer' zijn: gratis loempia's voor Cambuur-supporters

Het uitvak met Cambuur-supporters
Het uitvak met Cambuur-supporters © Orange Pictures
De supporters van SC Cambuur krijgen donderdagavond bij de wedstrijd tegen FC Groningen in de Euroborg allemaal een loempia. FC Groningen wil laten zien dat 'het ook anders kan'. 'We willen een goede gastheer zijn', zegt supporterscoördinator Henk Niemeijer.
FC Groningen wil de uitsupporters hartelijk ontvangen en de aardige geste is onder meer een reactie op de recente gebeurtenissen in Heerenveen.

'Normaal behandelen'

Het uitvak in het Abe Lenstra Stadion mocht afgelopen zondag maar voor de helft gevuld worden met FC Groningen-supporters, waarna de fans besloten de wedstrijd te boycotten. De clubleiding van de FC uitte zich solidair en bleef eveneens thuis.
'Dat was vreselijk', vertelt Niemeijer tegen Omrop Fryslân. 'Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Donderdagavond doen we het dus anders. Op een rotte appel na zijn voetbalfans gewone mensen die je normaal moet behandelen.'
FC supporters hebben een spandoek aan het stadion gehangen
FC supporters hebben een spandoek aan het stadion gehangen © Martijn Klungel/ RTV Noord

Eigen auto

De Cambuur-supporters mogen met eigen auto naar het stadion komen in plaats van een verplichte buscombi. Niemeijer hoopt dat de KNVB respect gaat tonen voor uitsupporters.
'We willen niet dat we collectief gestraft worden voor het gedrag van enkele raddraaiers. Die moet je opsporen en straffen, niet de gewone supporter die gewoon zijn club wil steunen.'

Restricties voor uitsupporters

Woensdag werd bekend dat ruim tweehonderd FC Groningen-supporters zondag wordt verboden om deels met eigen vervoer naar de uitwedstrijd tegen FC Volendam te reizen. Burgemeester Lieke Sievers van Volendam heeft de fans een verplichte buscombi opgelegd.
Voor het uitduel tegen FC Twente in oktober werd de clubleiding van de FC ook verrast door een verplichte buscombi die 'plotseling' werd opgelegd. Volgens de politie Oost-Nederland was er toen informatie binnengekomen 'waardoor een groot openbaar ordeprobleem kan ontstaan'. De Enschedese burgemeester Roelof Bleker besloot daarop een buscombi in te stellen.