Nieuwe eigenaren cafetaria Winsum leren frituren: 'Super gemotiveerde mensen'
Liefhebbers van patat (of friet) in Winsum kunnen opgelucht ademhalen. Vorig jaar werd bekend dat twee cafetaria's in het dorp een opvolger zochten en dat was geen gemakkelijke opgave. Maar inmiddels hebben beide cafetaria's een nieuwe eigenaar.
De nieuwe uitbaters van de cafetaria bij het Boogplein komen uit Heerhugowaard en zijn van Aziatische afkomst.
'Het zijn super gemotiveerde mensen'
Deze dagen lopen Jang en Nikkie, zoals de nieuwkomers heten, mee met eigenaar Edwin van Berkel om delicatessen als de kroket, de frikandel en natuurlijk de Groningse eierbal te leren frituren. Van Berkel nam de zaak in 1998 over van Jan en Weia Wieringa. En nu is hij blij dat hij zelf het stokje kan overdragen.
'Je hebt wel iets opgebouwd in de afgelopen 25 jaar. Maar we hopen natuurlijk dat het gewoon doorgaat zoals het altijd gegaan is.'
Aan de inzet van zijn opvolgers ligt het in elk geval niet, merkt hij. 'Het zijn echt super gemotiveerde mensen. Ik vind het fantastisch dat ze in hun eigen tijd bereid zijn hierheen te komen. En ze wonen ook niet naast de deur. Dat geeft wel aan met wat voor mensen we te maken hebben.'
Bekijk hier hoe de nieuwe eigenaren les krijgen in de cafetaria: