Rhodos en Dalaman nieuwe bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde

Sarsala Bay, in de buurt van de Turkse luchthaven Dalaman
Sarsala Bay, in de buurt van de Turkse luchthaven Dalaman © Konakali/Pixabay
Luchthaven Groningen Airport Eelde is er in geslaagd twee nieuwe bestemmingen aan haar pakket toe te voegen. Touroperator Corendon vliegt in augustus naar het Griekse eiland Rhodos en het Turkse Dalaman.
De noordelijke luchthaven is blij met het binnenhalen van de vluchten. ‘We merkten dat de vraag naar vliegen vanaf Eelde groeit en dit is het voorlopige resultaat’, zegt commercieel manager Jonas van Dorp. ‘Dit is een mooie uitbreiding van de vloot.’

Extra vluchten

Naast Corendon zal ook TUI naar de Turkse badplaats Antalya vliegen, zegt Van Dorp. Verder plant Corendon extra vluchten naar het Griekse eiland Kreta. ‘Er komt een tweede vliegdag bij richting Heraklion, Kreta.’ Beide touroperators blijven komende zomer vliegen naar het Turkse Antalya en de Spaanse eilanden Gran Canaria en Mallorca.
Voor Groningen Airport Eelde is deze ontwikkeling het gevolg van een aantal factoren. De luchtvaartsector herstelt na corona en door de aanhoudende drukte op Schiphol zag de noordelijke luchthaven steeds meer vakantiegangers van buiten de noordelijke provincies naar Eelde afreizen om een vakantievlucht te nemen.
De bezettingsgraad op vluchten vanaf Eelde is meer dan 90 procent
Meiltje de Groot - directeur GAE
‘De bezettingsgraad op vluchten vanaf Eelde is meer dan 90 procent’, zei directeur Meiltje de Groot hier eerder over. ‘Dat is echt heel hoog.’

Sunweb keert terug

Ook is de luchthaven erin geslaagd om reisorganisatie Subweb terug te laten keren met vakantievluchten vanaf Eelde. In eerste instantie voor de herfstvakantie, waarin Subweb vluchten naar Antalya en Bodrum in Turkije aanbiedt. Ook een vlucht naar Rhodos behoort dan tot de mogelijkheden.
Reisorganisatie Sunair vliegt net zoals de voorgaande jaren naar de Kanaaleilanden, maar dan voor een langere periode dan vorig jaar. Nieuw is dat alle vakantievluchten zonder tussenstops worden uitgevoerd.

'Werken aan meer'

Van Dorp vindt het lastig inschatten of het hier bij blijft of dat Eelde er voor komende zomer nog meer bestemmingen bij krijgt.
‘Dat kan ik nog niet zo goed zeggen. In eerste instantie gaan we er vanuit dat dit het is, maar ik sluit zeker niet uit dat er meer bij gaat komen. We merken dat mensen op vakantie willen zonder lange wachtrijen, dat kan vanaf onze luchthaven. We blijven met onze partners werken aan meer.’