Lees terug: FC Groningen verliest met 1-0 van Cambuur door treffer van Daniël van Kaam

Liam van Gelderen houdt namens FC Groningen tegenstander Jamie Jacobs van zich af © Orange Pictures/Henk Jan Dijks
FC Groningen heeft donderdagavond met 1-0 verloren van Cambuur Leeuwarden. Lees hier het wedstrijdverloop terug via ons liveblog.
  • 90+7'. Afgelopen! FC Groningen verliest op eigen veld met 1-0 van Cambuur door een treffer van Daniël van Kaam, de club staat nu laatste in de eredivisie. Duel kwartier stilgelegd in de 85e minuut omdat er gefrustreerde supporters op het veld kwamen.
  • 89'. Lundqvist raakt de lat. Leep balletje van de Zweed, valt net niet binnen. Tol ligt met een bloedende hoofdwond op het veld.
  • 87'. Het duel heeft een kwartier stilgelegen vanwege supporters op het veld. De rust lijkt voorlopig teruggekeerd.
  • 86'. De wedstrijd wordt in ieder geval tijdelijk gestaakt, er komt een groepje van een tiental fans op het veld. Nu teruggebracht naar hun vak door een aantal stewards. Nijhuis heeft de spelers naar de kleedkamer begeleid.
  • 76'. De openingstreffer valt en is voor Cambuur! Afvallende bal is na een vloeiende beweging voor Daniël van Kaam die zijn oude ploeg enorm veel pijn doet met een schitterende volley. Verrips kansloos: 0-1.
  • 72'. Vervelend moment voor Valente. Hij moet met een voetblessure van het veld, zijn vervanger is Pascal Lundqvist.
  • 64'. Goede kans voor Cambuur. Mooie solo van Balk, hij laat een goed schot los. Verrips moet gestrekt naar de hoek om de bal uit zijn doel te houden. Levensgevaarlijk. Bangura kan niet afwerken in de rebound.
  • 59'. Eerste wissel bij de thuisploeg. Krüger gaat naar de kant, zijn vervanger is Aimar Sher. Kan hij het tij dan doen keren?
  • 57'. Volgende kans voor de FC. Goede voorzet van Määttä, ingeschoten door Valente redding van Ruiter. De corner levert niets op. Iets meer druk nu van de FC.
  • 54'. Goede aanval FC Groningen. Pepi legt goed terug op Krüger die uithaalt. Ruiter met een uiterste krachtsinspanning. Aan de andere kant een mislukte kopbal van Paulissen die ook had kunnen scoren.
  • 51'. Inzet Hoedemakers komt terug op het dak van het doel van de FC. Het thuispubliek probeert de moed erin te houden.
  • 46'. De tweede helft is begonnen. Geen verdere wijzigingen bij beide ploegen. Groningen speelt naar de eigen fanatieke aanhang, is dat dan de motivatie die de ploeg nodig heeft?
  • 45+1'. Schoten van Hoedemakers en Breij gaan voorlangs. Daarna is het rust in Euroborg. Op een gemiste kans van Valente na valt er erg weinig te genieten in deze wedstrijd.
  • 40'. Gedwongen wissel bij Cambuur; Jakobs moet met naar het schijnt een hamstringblessure naar de kant. Zijn vervanger is oud-Groningen speler Remco Balk.
  • 29'. Kans FC Groningen. Pepi draait goed weg, lost een schot. Krüger komt net tekort om de inzet te promoveren tot doelpunt. Bal van richting veranderd, resterende corners leveren niets op.
  • 24'. Cambuur even in een betere fase. Breij kan opstomen en haalt uit. Zijn schot is te zacht om problemen te veroorzaken voor Verrips. Groningen begint wat slordiger te spelen.
  • 15'. Kwartier gespeeld. Na een onzekere beginfase komt FC Groningen steeds beter in de wedstrijd. Valente de meest opvallende speler aan de kant van de Groningers. Schot Paulissen is een prooi voor Verrips.
  • 8'. Grote kans voor de thuisploeg. Prima steekpass van Krüger op Valente die de bal behendig meeneemt. Knap stiftje met rechts, gaat in het zijnet. Prima aanval, doelman Ruiter was geklopt.
  • 1'. De wedstrijd tussen FC Groningen en Cambuur Leeuwarden is begonnen. Heel veel sfeer in het stadion, de supporters van de thuisploeg staan fanatiek achter hun ploeg. Mooi om te zien, daar zal het niet aan liggen vanavond.