112-nieuws vrijdag 27 januari: Buitenbrand in Stad • Auto rijdt showroom binnen • Ongeluk bij Aduard

Brandweerlieden konden de brand snel blussen
Brandweerlieden konden de brand snel blussen © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

21.45: Buitenbrand in stadswijk Vinkhuizen

In een tuin aan de Magnesiumlaan in de Groningse stadswijk Vinkhuizen heeft vrijdagavond brand gewoed. Er was sprake van behoorlijk wat rookontwikkeling. De brandweer en politie waren snel ter plaatse. De brand was snel geblust. Wat de oorzaak is van de buitenbrand, is niet bekend.

19.00: Brand in schuur Emmer-Compascuum

In een schuur achter een woning aan de Oosterdiep Westzijde in Emmer-Compascuum is vrijdagavond brand uitgebroken. Bij de brand kwam veel rook vrij. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer van het Drentse Emmer-Compascuum kreeg assistentie van de collega's uit Ter Apel, Emmen en Klazienaveen.
Brandweerlieden in Emmer-Compascuum
Brandweerlieden in Emmer-Compascuum © Persbureau Meter

14.10: Auto rijdt showroom binnen in Stadskanaal

Een auto is een showroom van een autobedrijf aan de Veenstraat in Stadskanaal binnengereden. Bij het ongeluk zijn twee mensen gewond geraakt, de politie doet onderzoek naar de toedracht. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Lees hier meer.
De auto staat in de showroom
De auto staat in de showroom © Persbureau Groningen

10.15: Drie verdachten aangehouden voor dealen van cocaïne

De politie heeft donderdag op vrijdagnacht drie verdachten van 25, 27 en 36 jaar aangehouden, zo schrijft Gerard de Jonge van Politie Noord-Nederland. De verdachten zijn aangehouden vanwege het vermoeden dat ze cocaïne dealen in het uitgaansgebied van Groningen. Er zijn 22 bolletjes cocaïne en 12 ponypacks met cocaïne aangetroffen.

10.05: Ongeluk bij Aduard

Op de N355 (Friesestraatweg) is ter hoogte van Aduard een ongeluk gebeurd waar ten minste twee auto's bij betrokken zijn geraakt. De politie laat weten dat een voorrangsfout de oorzaak is van het ongeval. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, beide wagens zijn geborgen.

8.10: Auto belandt op de zijkant in Slochteren

Een auto is donderdagavond op de Hoofdweg in Slochteren op de kant beland. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse knalde de automobilist op een geparkeerde auto. De hulpdiensten waren ter plaatse, het is niet bekend hoe het met de betrokkenen gaat.
De hulpdiensten waren ter plaatse
De hulpdiensten waren ter plaatse © ProNews Producties