112-nieuws zaterdag 28 januari: Winkeldief overmeesterd • Drugsarrestaties in Winschoten • Boa's bespuugd

De winkeldief staat op het punt te worden afgevoerd
De winkeldief staat op het punt te worden afgevoerd © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

17.00: Winkeldief overmeesterd in Herestraat

Beveiligers hebben zaterdagmiddag in een volle Herestraat in Stad een winkeldief overmeesterd. Winkelend publiek was getuige van de spectaculaire aanhouding. Volgens een 112-fotograaf waren de beveiligers gealarmeerd door winkelpersoneel.
De verdachte is meegenomen naar het bureau.

16.45: Twee aanhoudingen na drugscontroles in Winschoten

Bij meerdere drugscontroles in het uitgaansgebied van Winschoten, hebben het Horecateam en het Flexteam van de politie vorige week twee aanhoudingen verricht.
Bij een 28-jarige man uit de gemeente Groningen werd twaalf gram cocaïne, twee gram heroïne en 490 euro aangetroffen. Een 35-jarige man uit de gemeente Oldambt had twaalf gram cocaïne en drie gram cannabis op zak.
De controles werden op zaterdag 21 januari in Winschoten uitgevoerd. Ze waren erop gericht om het bezit en handel in drugs en lachgas in en om het uitgaansgebied aan te pakken.

16.30: Scooterrijder gewond bij aanrijding in Stad

Bij de rotonde op de Kielerbocht in de stad Groningen is zaterdagmiddag een automobilist in botsing gekomen een scooterrijder. De laatste raakte daarbij gewond en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht.
Hulpdienst bij de Kielerbocht in Stad
Hulpdienst bij de Kielerbocht in Stad © Persbureau Meter

14.00: Boa's in gezicht gespuugd op Groninger hoofdstation

Twee boa's zijn vrijdagavond in het gezicht gespuugd op het hoofdstation van Groningen. De politie heeft twee verdachten aangehouden, meldt teamchef Gerard de Jonge op Twitter.

05.00: Deelscooters uitgebrand op transferium Haren

Op het P+R-terrein langs de A28 bij Haren zijn zaterdagochtend twee deelscooters uitgebrand. De voertuigen stonden geparkeerd bij een fietsenstalling. De brandweer bluste het vuur in korte tijd, maar zag desondanks dat een aantal fietsen schade opliep. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.
De brand woedde bij een fietsenstalling
De brand woedde bij een fietsenstalling © 112Groningen

03.00: Woningbrand in Groninger stadscentrum

In een woning in de binnenstad van Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Daarbij kwam veel rook vrij. Brandweerpersoneel voorkwam dat het vuur in de Pelsterstraat niet oversloeg naar naastgelegen appartementen. Volgens een omstander is een van de bovenramen doorgesneden om het vuur van dichtbij te kunnen blussen. De bewoners konden hun appartement op tijd verlaten en zijn ongeschonden.
Bij de brand kwam flink wat rook vrij
Bij de brand kwam flink wat rook vrij © 112Groningen
Vanwege de woningbrand was de Pelsterstraat korte tijd dicht.