Truus (76) blijft deur broezen: 'Soms is ze niet bij te houden'

Ronald Niemeijer samen met Truus Borst (76)
Ronald Niemeijer samen met Truus Borst (76) © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Het Expeditie-team werd deze week overspoeld met tips. Bijna allemaal gingen ze over Truus Borst. Truus is deze week 76 geworden en is werkzaam als helpende bij verzorgingshuis Betingestaete in Delfzijl. Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer zocht haar tijdens haar werk op.
Woensdag is Truus 76 jaar geworden. De collega’s van Truus doen er vanaf woensdag al alles aan om Niemeijer met zijn busje naar de Betingestaete te krijgen. Vandaag is ze met een smoes naar het werk gelokt: ‘Even met het hele team je verjaardag vieren.’
Nietsvermoedend zit Truus met haar collega’s in de ontvangsthal van het verzorgingshuis. Ze zitten gezellig in een kringetje met hapjes en drankjes. De ingang van het verzorgingstehuis is helemaal opgefleurd met ballonnen.

Overrompeld

Dan stapt Ronald Niemeijer en zijn team de Betingestaete binnen. Truus is zichtbaar overrompeld door het bezoek. Truus is duidelijk ‘flabbergasted’. De verrassing heeft ervoor gezorgd dat Truus niet echt spraakzaam is. ‘Je bent er een beetje stil van,’ merkt Ronald op: ‘Gelukkig kan ik het ook vertellen.’
Truus heeft jarenlang tot aan haar pensioen in de zorg gezeten. Tot ze een paar jaar geleden als zomerbaantje weer aan de slag ging bij de Betingestaete. Inmiddels heeft Truus een vast contract en werkt ze twaalf uur in de week als helpende in het verzorgingstehuis.

‘Deur broezen’

Niemeijer werpt een vraag op in de groep: ‘Hoe is Truus eigenlijk als collega?’ Petra Dieterman roemt haar creativiteit en doorzettingsvermogen: ‘Ze mag dan 76 zijn, soms is ze niet bij te houden. Die blijft maar deurbroezen.’
Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje begint Truus een klein beetje los te komen. ‘Zo bijzonder vind ik het zelf niet, de leeftijd misschien, maar het is gewoon werken,’ vertelt de krasse knar.

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen gaat op verjaardagsvisite bij Truus (76)