Afgelopen: Donar boekt belangrijke zege op Yoast United

Andrej Magdevski gaat namens Donar richting de basket (archiefbeeld)
Andrej Magdevski gaat namens Donar richting de basket (archiefbeeld) © JKBeeld
De basketballers van Donar hebben zaterdagavond met 78-68 gewonnen van Yoast United.
Een belangrijke wedstrijd voor de Groningers in de jacht op een plek bij de eerste vijf in de competitie. Deze plek geeft namelijk recht op kwalificatie voor de BNXT-elite Gold league. De grensoverschrijdende competitie met de beste vijf Belgische ploegen.

Goede vorm

Donar steekt de laatste weken in de competitie in goede vorm; de laatste vier wedstrijden werden gewonnen. Daar stond wel een uitschakeling in het bekertoernooi tegenover. Over twee duels was ZZ Leiden net iets sterker. Inclusief dit duel tegen Yoast speelt de ploeg van coach Andrej Stimac nog vier wedstrijden in de eerste fase van de BNXT-league. Op dit moment staat Donar zesde met 22 punten uit veertien duels.

Geen onderschatting

De opponent uit Bemmel is een plekje beter af, speelde wel een wedstrijd meer en heeft ook een punt meer verzameld. Van onderschatting zal bij de thuisploeg geen sprake zijn. Op 27 november jongstleden verloren de Groningers met 76-70 in Gelderland. Welke ploeg pakt de zege in MartiniPlaza? Volg het duel via onze livestream. Het commentaar is van verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.