Donar rekent af met Yoast United

Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United
Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United © JKBeeld
De basketballers van Donar hebben zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de BNXT-league. In MartiniPlaza werd Yoast United met 78-68 verslagen. Het was de vijfde opeenvolgende competitiezege voor de Groningers.
De 3400 toeschouwers zagen vooral in de eerste helft een gedreven spelend Donar. In het eerste kwart werd de tegenstander uit Bemmel volledig overklast getuige een 25-8 tussenstand. Met af en toe flitsend teambasketbal werd de tegenstander alle kanten op gespeeld.
Ook in het tweede kwart was Donar de bovenliggende partij. De voorsprong van de Groningers schommelde constant rond de vijftien punten. De rust werd bereikt met een 45-30 voorsprong voor de thuisploeg.
Samenvatting Donar - Yoast

Yoast komt terug

Na de onderbreking nam Yoast het initiatief enige tijd over. Onder aanvoering van Vince Cole kwam de ploeg uit Gelderland terug tot 45-41. Verder liet Donar het niet komen en breidde langzaam maar zeker de voorsprong weer uit.
Na dertig minuten basketbal was de stand 63-52 in het voordeel van de thuisploeg. In het laatste kwart liet Donar zich niet meer in nauw brengen en mocht twee punten bijschrijven.

Topscorers

Topscorer aan de kant van de Groningers was Clay Mounce met achttien punten, Viktor Gaddefors was goed voor vijftien punten. Uitblinker aan Yoast kant was Vince Cole, hij liet maar liefst 32 punten noteren.
Donar klimt door deze overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst met 24 punten uit vijftien gespeelde duels. De Groningers komen op woensdag 8 februari weer in actie. Dan is in MartiniPlaza Feyenoord Basketball te gast. De tip-off is om 19.30 uur.