Lees terug: FC Groningen verliest met 3-2 van Volendam

Ramon Pascal Lundqvist probeert een pass van Volendam-speler Josh Flint te voorkomen © Orange Pictures/Patrick Goosen
FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-2 verloren van Volendam. Lees het wedstrijdverloop terug in onderstaand liveblog.
  • 90+4'. Het is afgelopen in Volendam! FC Groningen verliest de zevende competitiewedstrijd op rij. Dit keer is Volendam met 3-2 te sterk. De gifbeker is nog lang niet leeg blijkt.
  • 88'. Inclusief blessuretijd nog zo'n vijf minuten om een punt te redden voor de Groningers.
  • 78'. Het is niet te geloven, maar Groningen komt weer op achterstand. Een voorzet van de zijkant komt via Määttä bij Mühren die voor de 3-2 zorgt.
  • 73'. De 2-2 van FC Groningen, Pepi haalt uit en scoort. Stankovic krijgt er nog een handje tegen, maar het is niet voldoende. De zevende treffer van de Amerikaan dit seizoen.
  • 72'. Blokzijl, die net nog een bal van de lijn haalde, gaat naar de kant. Delaho Irandust is zijn vervanger. Thom van Bergen vervangt Lundqvist. Määttä kreeg net geel.
  • 64'. De goal van Twigt heeft Groningen lamgeslagen. De betere kansen zijn voor de thuisploeg, het lijkt wachten op de genadeklap voor de bezoekers.
  • 55'. Na een afgeslagen vrije trap komt Volendam toch weer op voorsprong. Bal van de zijkant, Twigt is iedereen te snel en te slim af en kopt de 2-1 tegen de touwen.
  • 51' De gelijkmaker van FC Groningen! Na een corner legt Blokzijl de bal goed terug en ramt Hove de 1-1 in het Volendamse doel.
  • 46". De tweede helft is begonnen. Geen wissels aan beide kanten.
  • 45+1' Het is rust in Volendam. De thuisploeg staat na de eerste helft met 1-0 voor. De Italiaanse spits Oristanio strafte een te korte terugspeelpass van Chalus genadeloos af.
  • 41'. Grote kans voor Hove, komt alleen uit voor Volendam-doelman Stankovic. De Noor schiet in het zijnet. Dit had de gelijkmaker moeten zijn.
  • 32'. Groningen probeert zich terug in de wedstrijd te knokken na de 1-0 van Volendam. De gasten hebben meer balbezit, maar wat koop je ervoor op dit moment.
  • 21'. De openingstreffer valt, maar is voor Volendam. Een foutieve terugspeelbal van Chalus wordt afgestraft door Oristanio. Tegen de verhoudingen in, nieuwe dreun voor FC Groningen
  • 18'. Groningen dringt aan en de volgende mogelijkheid dient zich aan. Uitstekende voorzet van Liam van Gelderen, Pepi kan vrij inkoppen. Net naast, de openingstreffer van de bezoekers hangt in de lucht.
  • 9'. De eerste grote kans is voor FC Groningen. Een kopbal Lundqvist wordt nog geblokt. Bal valt voor Van Gelderen die vrij kan uithalen, maar ruim naast schiet.
  • 5'. Onrustige beginfase, beide ploegen weten de bal niet lang in de ploeg te houden. Dieptepass van Suslov is Van Gelderen te machtig.
  • 1'. De wedstrijd tussen Volendam en FC Groningen is begonnen. De aftrap is genomen door de thuisploeg.