FC Groningen moet ook meerdere erkennen in Volendam

Ricardo Pepi legt namens FC Groningen aan voor een afstandsschot
Ricardo Pepi legt namens FC Groningen aan voor een afstandsschot © Orange Pictures/Patrick Goosen
Er komt maar geen einde aan de vrije val van FC Groningen. Zondagmiddag moest de ploeg van de geplaagde coach Dennis van der Ree de zevende competitienederlaag op rij incasseren. Volendam won op eigen veld met 3-2 van de bezoekers. Groningen kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar zag Robert Mühren in de 78e minuut de winnende treffer scoren.
Doelpunten van Johan Hove en Ricardo Pepi brachten de Groningers tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar het was niet voldoende. De eerste tegengoal na twintig minuten spelen was typerend voor het spel van de Groningers de afgelopen weken.
Er leek weinig aan de hand te zijn totdat aanwinst Matej Chalus zich in de verdediging liet verleiden tot een riskante actie. Zijn terugspeelpass richting doelman Michael Verrips was veel te kort. De Volendam-spits Gaetano Oristanio was er razendsnel bij om deze fout af te straffen.

Nieuwe dreun

Johan Hove scoorde vijf minuten na de onderbreking de gelijkmaker na goed werk van Thijmen Blokzijl. Net toen de bezoekers vertrouwen leken te tanken uit deze 1-1 was het alweer raak aan de andere kant. Een onnodig weggeven vrije trap werd eerst nog weggekopt door Blokzijl.
De bal werd echter weer ingebracht en keihard achter Verrips gekopt door Calvin Twigt. In de 73e minuut viel de 2-2. Ricardo Pepi werd goed weggestuurd en schoot met zijn zevende treffer van het seizoen de gelijkmaker op het scorebord.

Beslissing

Het leek zaak om in ieder geval dit punt over de streep te trekken, maar vijf minuten later viel er alweer een tegengoal achter Verrips. Een voorzet van de zijkant werd door Isak Määttä van richting veranderd.
De bal viel precies voor de voeten van Robert Mühren die moeiteloos kon scoren. In de slotfase was Tomas Suslov met een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn voor de Groningers. FC Groningen blijft hekkensluiter in de eredivisie met twaalf punten uit negentien duels.