GIJS bindt ook UNIS Flyers aan de zegekar

GIJS-doelman Matyas Dana ziet een afstandsschot naast zijn goal verdwijnen (archieffoto)
GIJS-doelman Matyas Dana ziet een afstandsschot naast zijn goal verdwijnen (archieffoto) © JKBeeld
De ijshockeyers van GIJS Hepro Groningen wonnen zaterdagavond hun dertiende competitiewedstrijd op rij. In Heerenveen werd het eredivisieteam van UNIS Flyers met 3-1 verslagen.
Het was een zwaarbevochten zege voor de gasten die tegen een gemotiveerde tegenstander uitkwamen. De Groningers bezetten hierdoor de tweede plek in de competitie met 49 punten uit twintig duels. Koploper is Amsterdam Tigers met vijftig punten. De ploeg uit de hoofdstad heeft tevens nog twee duels tegoed ten opzichte van GIJS.

Voorsprong

Zahir Hup en Sebastiaan Snijder zetten GIJS in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. In de tweede periode deed Parlind Berisha voor 225 toeschouwers iets terug. Patrick Kiezebrink besliste halverwege de tweede periode het duel in het voordeel van de bezoekers.

Uitblinker Dana

In de laatste twintig minuten hield GIJS-doelman Matyas Dana zijn goal verder schoon en mocht de ploeg van coach Csaba Kercso de dertiende opeenvolgende zege bijschrijven. Op zaterdag 4 februari kruist GIJS in sportcentrum Kardinge de sticks met OG Capitals Leeuwarden.