112-nieuws zondag 29 januari: Man gered uit Zuidlaardermeer • Auto in de sloot bij Steendam

De hulpdiensten bij het Zuidlaardermeer
De hulpdiensten bij het Zuidlaardermeer © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

17.35: Man raakt te water in Zuidlaardermeer

In Midlaren is een man uit het Zuidlaardermeer gered. Het is niet duidelijk of de hulpdiensten of een omstander verantwoordelijk was voor de reddingsactie. Hoe de man in het water terecht is gekomen, is ook niet bekend.
De man is door het ambulancepersoneel uitgekleed en nagekeken in de ambulance. Hij is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

16.05: Politie arresteert man wegens drugsbezit in Stad

De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige man uit de stad Groningen aangehouden die tegen ruiten van panden in Nieuwstad sloeg. De man vertoonde vervelend naar anderen, meldt de politie zondag. Toen de man politieagenten zag naderen gooide hij een bakje met 21 wikkels harddrugs weg. Na de aanhouding werd er ook nog 3433 euro aangetroffen in de kleding van de verdachte.

11.30: Brandweer rukt uit voor doorgebrand epileerapparaat

De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een brandmelding aan de Wroetende Mol in Bedum. Bij aankomst in de woning bleek het te gaan om een doorgebrand epileerapparaat. De brandweer heeft het apparaat uit de badkamer naar buiten gehaald.
Het doorgebrandde epileerapparaat in Bedum
Het doorgebrandde epileerapparaat in Bedum © 112 Groningen

4.05: Auto in de sloot bij Steendam

Aan de Damsterweg net buiten Steendam is in de nacht van zaterdag op zondag een auto bij een eenzijdig ongeval in de sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Toen de hulpdiensten arriveerden was er niemand meer aanwezig bij het voertuig. Een berger heeft de auto afgesleept.
Hulpdiensten bij de te water geraakte auto
Hulpdiensten bij de te water geraakte auto © Persbureau Meter

3.05: Zoektocht naar persoon te water in Feerwerd

Hulpdiensten, inclusief duikers van de brandweer, hebben in de nacht van zaterdag op zondag aan de Mentaweg in Feerwerd gezocht naar een persoon te water. De hulpdiensten waren opgeroepen door voorbijgangers die in het water een fiets hadden zien liggen.
In het water zelf werd niemand aangetroffen. De gezochte persoon bleek volgens een 112-fotograaf al in zijn bed te liggen.
Duikers zoeken naar de persoon te water
Duikers zoeken naar de persoon te water © Persbureau Meter