Amerikaanse operatie Renzo (4) uit Delfzijl goed verlopen

De kleine Renzo na de geslaagde operatie
De kleine Renzo na de geslaagde operatie © Roelof Slangenberg
De operatie van de vierjarige Renzo Slangenberg uit Delfzijl in het Amerikaanse St. Louis is geslaagd. Dat meldt zijn vader Roelof aan RTV Noord.
De operatie van de kleuter is mogelijk gemaakt door een crowdfunding waarmee zeventigduizend euro is ingezameld.

Lange wachten

De operatie was afgelopen donderdag. ‘Renzo werd om half acht naar de operatiekamer gebracht en toen begon het lange wachten’, schrijft vader Roelof. ‘Rond het middaguur kregen we het verlossende bericht dat de operatie erop zat en alles goed was gegaan.’
Vader Roelof schrijft verder dat Renzo nu plat moet blijven liggen en zondag zijn eerste fysiotherapie krijgt: ‘Daarna zal een intensief fysiotraject starten.’
Roelof, Amy, Renzo en Lisanne Slangenberg
Roelof, Amy, Renzo en Lisanne Slangenberg © Jan Been/RTV Noord

Cerebrale parese

De kleine Renzo lijdt aan cerebrale parese, een aandoening die door zuurstofgebrek tijdens de geboorte is ontstaan. Door de handicap kan het ventje niet lopen, zit hij in een rolstoel en heeft hij last van spasmen.
De operatie door neurochirurg T. S. Park in St. Louis moet de spasticiteit in zijn benen wegnemen en zijn evenwicht en uithoudingsvermogen verbeteren. De ingreep maakt het mogelijk dat de kleuter kan staan en kan leren lopen met een kruk of rollator.