MOVV heeft maar zeven spelers, wedstrijd tegen PJC snel gestaakt

Burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela, thuishaven van onder meer PJC
Burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela, thuishaven van onder meer PJC © Hessel de Jong/Overdebal.nl
Na twee minuten spelen stonden er nog maar zes spelers van MOVV op het veld in de uitwedstrijd tegen PJC uit Pekela. De scheidsrechter kon niks anders doen dan de wedstrijd staken. De regel is dat er met slechts een zestal voetballers niet gespeeld mag worden.
MOVV begon het duel in de derde klasse C met zeven spelers. Een groot deel van het eerste elftal had een trip geboekt naar Parijs om een wedstrijd van Paris Saint-Germain te bezoeken.

Zeven spelers minimaal aantal

Daarom kon de club uit Midwolda maar maximaal zeven spelers op de been brengen. Vier van het eerste elftal en drie van het derde elftal. Dat is het minimale aantal waarmee er afgetrapt kan worden. Na twee minuten viel een MOVV-er, zoals vooraf afgesproken, geblesseerd uit en dat betekende dat de wedstrijd gestaakt werd.
Er werd vanuit het MOVV-kamp hardop gezegd dat er nog geen minuut gespeeld zou worden. PJC scoorde al wel in de korte speeltijd, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Inhaalwedstrijd

De afgelopen week was er al druk verkeer tussen MOVV, PJC en de KNVB. MOVV wilde de wedstrijd verplaatsen naar een doordeweekse dag. Daar ging PJC niet mee akkoord omdat een aantal spelers op leeftijd dan te zwaar belast zou worden. De KNVB stelde voor om een week later te spelen, maar dan wordt juist de competitie hervat na de winterstop.
MOVV - PJC was een inhaalwedstrijd. Op 11 december werd het duel afgelast omdat het veld onbespeelbaar was door de vorst. Het deel van de selectie dat dit weekend in Frankrijk zat, had op dat moment de reis al geboekt.

Tuchtcommissie

Als MOVV niet was komen opdagen zouden ze punten in mindering krijgen en een boete. De zaak wordt behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB. Dit gebeurt altijd als een wedstrijd gestaakt wordt. Op een later te bepalen datum wordt de wedstrijd uitgespeeld. Dan vermoedelijk met elf tegen elf.