Beschuit met muisjes in Wildlands: olifantje Nagarr geboren

De nieuwste aanwinst Nagarr
De nieuwste aanwinst Nagarr © Wildlands
In dierenpark Wildlands in Emmen is maandagochtend een babyolifant geboren. Het mannetje is gezond ter wereld gekomen en heeft de naam Nagarr meegekregen. Dat betekent ‘kleine draak’ in het Birmaans.
Vader Timber kwam in 2020 speciaal over vanuit Diergaarde Blijdorp Rotterdam om Swe Zin te dekken. De vorige fokstier toonde geen interesse in haar. Omdat een dracht voor de gezondheid van het vrouwtje belangrijk is, zette Wildlands de zwangerschapswens door met een nieuwe olifantenstier.

Liggende bevalling

De zwangerschap, die bij olifanten bijna twee jaar duurt, kende volgens Wildlands een bijzonder einde. Camerabeelden laten zien dat Swe Zin liggend is bevallen. De verzorgers in Emmen hebben dit nog niet eerder gezien.
Zoals gebruikelijk speelde de tante binnen de olifantenfamilie een belangrijke rol bij de bevalling. In de Emmer kudde is dat Ma Yay Yee. Zij waakte tijdens het baren over Swe Zin en houdt de pasgeboren baby nu goed in de gaten.
De kleine Nagarr wijkt niet van moeders zijde
Dierenpark Widlands
De familie verblijft momenteel in de grote kas van Wildlands. Het jong kan daar tot rust komen en aansterken door goed te drinken. 'De kleine Nagarr wijkt niet van moeders zijde', meldt het dierenpark verheugd.

Twaalf olifanten in Emmer familie

De olifantenkudde in Wildlands bestaat nu uit drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, zeven jonge stieren en het pasgeboren kalf. Zij leven doorgaans in twee groepen: de familiekudde en een zogeheten mannengroep.
De laatste olifantenbaby die in Wildlands het levenslicht zag was Ka Yan. Dat gebeurde in februari 2021.