Provincie wil duidelijkheid over nieuwbouw ziekenhuis

WINSCHOTEN - De gemeente Oldambt en het provinciebestuur eisen duidelijkheid over de nieuwbouwplannen van de Ommelander Ziekenhuis Groep.
De directie wil het Winschoter Lucas ziekenhuis verplaatsen naar een plek langs de A7. Daar is haast bij, omdat de huidige, verouderde operatiekamers over vijf jaar niet meer mogen worden gebruikt.
De ziekenhuisdirectie verhuist het liefst naar Zuidbroek bij motel Van der Valk. Maar de Provincie verbiedt dit. Het Winschoter hospitaal mag binnen de gemeente Oldambt wel worden verplaatst naar een plek langs de A7, bij de afslag Scheemda-West. De ziekenhuisdirectie heeft officieel nog niet op dit voorstel gereageerd, tot verbazing van gedeputeerde De Bruijne.
Wethouder Zwiers van Oldambt hoopt dat het nieuwe ziekenhuis in zijn gemeente komt. Vertrek naar elders zou een forse aderlating betekenen voor de lokale economie van Winschoten.
Volgens OZG-directeur Jan Cooijmans is een verhuizing naar Zuidbroek miljoenen euro's voordeliger. Momenteel worden de exacte cijfers berekend. Cooijmans, die in het buitenland zit, wil de uitkomsten volgende week bespreken met het provinciebestuur.