Twee leden van driekoppig stichtingsbestuur FC Groningen Beheer stappen op

Een volle Euroborg, het stadion van FC Groningen
Een volle Euroborg, het stadion van FC Groningen © Antoon Kuper/Flickr Creative Commons
Twee leden van het driekoppige stichtingsbestuur van FC Groningen Beheer bv zijn afgetreden omdat ze genoemd worden in een fraudezaak met energielabels in Groningen.
Dat schrijft stadsblog Sikkom. Het gaat om Edward Wielens en Martin Robaard. Wie de twee vervangen in het bestuur, is nog niet bekend. Het derde lid, Marco Out, zegt tegen Sikkom dat de twee 'op eigen initiatief en afzonderlijk van elkaar' hebben besloten hun functie neer te leggen.

Wat doet het stichtingsbestuur?

Het bestuur van FC Groningen Beheer bv is verantwoordelijk voor de aanstelling van en controle van de raad van commissarissen (rvc) van de club. De rvc op zijn beurt is dan weer verantwoordelijk voor de directie van de club, die sportief zware tijden doormaakt. FC Groningen staat laatste in de eredivisie. Daarmee dreigt de ploeg te degraderen.

Huurders betalen te veel

Wielens en Robaard zijn volgens onderzoek van Sikkom beiden betrokken bij fraude met energielabels door verhuurmaatschappij Pronkjewail. De opgegeven energielabels komen niet overeen met de daadwerkelijke labels, waardoor huurders te veel betalen. De Huurcommissie sprak zich al eerder over de zaak uit en gaf de huurders gelijk.
Wielens zat aanvankelijk ook in de raad van commissarissen van FC Groningen, maar vertrok daar in 2020. Daarna nam hij zitting in het stichtingsbestuur. Wielens was voor RTV Noord nog niet bereikbaar voor een reactie.