Grote brand verwoest bedrijfspand in Roden: 'De lucht is hier pikzwart'

De brand in Roden
De brand in Roden © Persbureau Meter
Aan de 2e Energieweg in Roden heeft vanmiddag een grote brand in een bedrijf gewoed. De brand was uitslaand, maar meerdere brandweerkorpsen hebben het onder controle gekregen. Het sein brandmeester is afgegeven.
Ook de korpsen uit Leek en Groningen zijn uitgerukt richting Roden. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe gaat het om een 'zeer grote brand', meldt RTV Drenthe. Meerdere brandweereenheden zijn momenteel aanwezig om het vuur te blussen en verdere verspreiding tegen te gaan. Desondanks zijn de vlammen overgeslagen naar enkele naastgelegen panden, meldt een omstander. De gebouwen zijn even na het uitbreken van de brand al ontruimd.
Volgens een omwonende, die ongeveer een kilometer verderop woont, is de geur van de brand goed te ruiken. 'De lucht is hier pikzwart. Het leek alsof er een gigantische regenbui aankwam, dus we hebben voor de zekerheid de paarden in de stal gezet. Toen we de brandgeur roken, hebben we besloten om alle ramen en deuren te sluiten vanwege de stank.'

Veel rookontwikkeling

Dinsdag rond 14.50 uur werd de brand ontdekt. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. Meerdere brandweer eenheden zijn momenteel aanwezig om het vuur te blussen.
Zwarte rook bij grote brand in Roden
Er komt veel rook vrij en de Veiligheidsregio Drenthe adviseert dan ook om ramen en deuren te sluiten. Ook is er een NL-Alert gegeven met dezelfde boodschap. Niet alleen naar inwoners van Roden, ook naar onder meer Eelde.
Dit bericht is geüpdatet met het sein brandmeester.