In pikorde weggezakte Marin Šverko staat voor Italiaans avontuur

Marin Sverko voor FC Groningen in actie tegen PAOK Saloniki
Marin Sverko voor FC Groningen in actie tegen PAOK Saloniki © OrangePictures
FC Groningen-verdediger Marin Šverko zet zijn carrière waarschijnlijk voort in Italië. De Duitse Kroaat tekende in de zomer van 2021 een contract voor drie seizoenen bij de Groningers, maar groeide nooit uit tot een onbetwiste basisspeler. Venezia, dat voorlaatste in de Serie B staat, ziet in de 24-jarige Šverko een welkome versterking.
Toen FC Groningen hem in 2021 voor zo'n vier ton overnam van het Duitse 1.FC Saarbrücken, was Mark-Jan Fledderus in zijn nopjes. 'We zijn ontzettend blij dat hij voor ons heeft gekozen, want het is niet eenvoudig om een linksbenige centrale verdediger te vinden binnen de mogelijkheden van FC Groningen', liet de technisch directeur van FC Groningen optekenen.

Blessureleed

De centrale verdediger wist de verwachtingen echter nooit helemaal in te lossen. Vorig seizoen speelde hij vijf opeenvolgende wedstrijden in de basis, maar over het algemeen moest de Duitse Kroaat het doen met invalbeurten. Dit seizoen maakte hij alleen de negentig minuten vol in de verloren uitwedstrijden tegen FC Utrecht en Sparta. Nadien kampte hij met blessureleed, waardoor hij - mede door de wintertransfers die FC Groningen deed - wegzakte in de pikorde.
Het is niet bekend wat Venezia betaalt voor de centrale verdediger, die nog een doorlopend contract had tot de zomer van 2024. In totaal kwam Šverko tot dertig officiële duels voor de Groningers.