Oliver Antman moet FC Groningen meer aanvallende smaken geven

Oliver Antman in het shirt van het Finse nationale team
Oliver Antman in het shirt van het Finse nationale team © ANP
FC Groningen heeft de gewenste aanvallende versterking definitief binnen. Oliver Antman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Deense koploper FC Nordsjælland, waar de 21-jarige Fin niet op een basisplaats kon rekenen.
Met Antman haalt FC Groningen een aanvaller binnen die op alle posities in de aanval uit de voeten kan. Hij is ook Fins international en was in zijn laatste twee interlands als linksbuiten tweemaal trefzeker. Antman kwam voornamelijk uit voor clubs in zijn thuisland, toen FC Nordsjælland hem in 2018 wegplukte bij IF Gnistan. Na vijf jaar in Denemarken vervolgt hij zijn carrière dus in de Eredivisie.
De Fin is de vijfde speler die FC Groningen in de winterse transferwindow heeft aangetrokken. Eerder verzekerden de Groningers zich al van de diensten van de Noor Johan Hove, de Deen Mads Bech Sørensen, de Zweedse Irakees Aimar Sher en de Tsjech Matej Chaluš.

Snelheid en diepte

'In de afgelopen maanden was een overgang naar Groningen om verschillende redenen steeds niet haalbaar. Door aanhoudend te blijven informeren en doorlopend onze interesse kenbaar te maken bij zijn club, de speler zelf en zijn management ontstond er zondag alsnog een opening', legt Mark-Jan Fledderus uit.
De technisch directeur van de Groningers laat op de website van FC Groningen weten dat Antman direct van waarde kan zijn voor FC Groningen. 'Hij is sterk in één-tegen-één-situaties en heeft snelheid en diepte in zijn spel.'
FC Groningen heeft na de huurperiode een optie tot koop op de Finse aanvaller bedongen.