FC Groningen verscheurt contract Mike te Wierik

Mike te Wierik
Mike te Wierik © Orange Pictures
Mike te Wierik is niet langer speler van FC Groningen. De centrale verdediger belandde bij de hervatting van het seizoen in januari op een zijspoor en nu is in overleg besloten om zijn contact te ontbinden.
De 30-jarige Te Wierik begon het seizoen nog als basisspeler bij FC Groningen. Nadat hij in de voorbereiding de concurrentiestrijd met Wessel Dammers had gewonnen, stond hij samen met Radinio Balker lange tijd in het hart van de defensie. Onder de nieuwe trainer Dennis van der Ree verloor de Hengevelder zijn basisplaats aan Thijmen Blokzijl en haalde FC Groningen meerdere spelers voor zijn positie, waardoor het uitzicht op speelminuten steeds minder werd.
Zowel FC Groningen als Te Wierik zocht in de winterse transfermarkt naar een oplossing en uiteindelijk is onderling besloten om het contract van de ervaren verdediger te ontbinden, waardoor Te Wierik in alle rust op zoek kan naar een nieuwe club.

Uitstapje

In 2017 kwam Te Wierik transfervrij van Heracles Almelo naar FC Groningen om in 2021 een kort uitstapje te maken naar Derby County. Na een half jaar was de verdediger echter een illusie armer, maar een ervaring rijker terug in Groningen. In die twee periodes kwam Te Wierik tot 156 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden.