112-nieuws woensdag 1 februari: Politie Midden-Groningen waarschuwt voor toename diefstal gps-systemen • Auto belandt in sloot tussen Tynaarlo en Zuidlaren

De personenauto belandde in de droge sloot
De personenauto belandde in de droge sloot © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.10 Diefstal van gps-systemen in Midden-Groningen neemt weer toe

De diefstal van gps-systemen van landbouwvoertuigen neemt weer toe. Dat meldt de politie Midden-Groningen.
De politie waarschuwt eigenaren van trekkers dat ze ook na de diefstal allerminst veilig zijn. 'Als uw gps-systeem wordt gestolen, koopt u vaak gelijk weer een nieuwe omdat u niet zonder kan. Dat weten de dieven ook, dus ze komen terug', aldus de politie.

19.50: Auto belandt in sloot tussen Tynaarlo en Zuidlaren

Op de Zuidlaarderweg (N386) tussen Tynaarlo en Zuidlaren is aan het begin van de avond een auto van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen. Er is niemand gewond geraakt.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Een berger haalt de auto uit de droge sloot.

18.05: Lichte stijging van aantal woninginbraken in Stad

Het aantal woninginbraken in Stad is in de afgelopen weken licht gestegen. Dat laat de politie weten op Instagram. 'Dat het aantal meldingen stijgt, is ons een doorn in het oog', schrijft de politie. 'Dit omdat elke inbraak impact en nare gevolgen heeft voor de bewoners.' Wat de oorzaak is van de lichte stijging, meldt de politie niet.
De politie geeft een aantal tips om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Zo wordt aangeraden een lamp aan te laten als je 's avonds van huis bent, dure apparatuur niet in het zicht te leggen en containers en ladders op te ruimen.

13.40: MS Romantika losgeslagen

De MS Romantika is in de Eemshaven losgeslagen van de kade. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel schade, zo laat een woordvoerder van Groningen Seaports weten. De situatie is op dit moment onder controle. Lees hier meer.
De losgeslagen MS Romantika
De losgeslagen MS Romantika © ProNews

13.00: Automobilist glijdt van A7 in de sloot

Op de A7 bij Beerta is woensdagmiddag een automobilist van de weg gegleden en in de sloot terechtgekomen. De weg was ter plaatse erg glad geworden door een hagelbui.
De bestuurder van het voertuig kwam met de schrik vrij.
Een hagelbui maakte ook de A7 glad
Een hagelbui maakte ook de A7 glad © Venema Media

12.35: Omgevallen boom op N46 bij Roodeschool

Een omgevallen boom op de N46 bij Roodeschool zorgt voor enige verkeershinder. De brandweer is druk bezig met opruimwerkzaamheden. Verkeer kan via de op- en afritten passeren.
De brandweer is druk bezig met opruimwerkzaamheden
De brandweer is druk bezig met opruimwerkzaamheden © Persbureau Meter

12.30: Auto in de sloot bij Oosterwijtwerd

Op de Damsterweg bij Oosterwijtwerd is een auto in de sloot terechtgekomen. Over de oorzaak is niets bekend, ook is het niet duidelijk hoe het met de betrokkenen gaat. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
De auto is op de zij beland
De auto is op de zij beland © 112Groningen

8.55: Zonnepanelen waaien van huis in Hoogezand

Aan de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand zijn woensdagochtend twee zonnepanelen van het dak van een huis gewaaid. De brandweer kwam ter plaatse om één en ander te inspecteren.
Hoe de panelen los konden komen is nog niet duidelijk. De weg is gedeeltelijk afgezet.
Brandweer en politie inspecteren de situatie in Hoogezand
Brandweer en politie inspecteren de situatie in Hoogezand © Venema Media

5.15: N33 weer open na kerende vrachtwagen die vastzat in de berm

De N33 tussen knooppunt Zuidbroek en kruising Noordbroek is enige tijd afgesloten geweest. Reden was een kerende vrachtwagen die vast kwam te zitten in de berm.
'Dankzij een berger is de vrachtwagen losgetrokken', meldt weginspecteur Jeroen. 'Daarna kon de weg net voor de spits open.'