Verdachten neersteken Groningse jeugdzorgwerker probeerden diezelfde avond een tankstation te overvallen

Hulpdiensten bij de zorginstelling in Emmen waar het steekincident plaatsvond
Hulpdiensten bij de zorginstelling in Emmen waar het steekincident plaatsvond © Persbureau Groningen
De drie jonge mannen (16 en 19 jaar) die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige Groningse jeugdzorgwerker in Emmen, hebben diezelfde avond geprobeerd een tankstation in Emmen te overvallen.
Ook zouden de 16-jarige en een van de 19-jarigen diezelfde 14 januari een persoon van zijn vrijheid hebben beroofd. Dat gebeurde in het pand waar de 26-jarige Groningse werd neergestoken.

Langer vast

De verdachten uit Emmen en de Drentse gemeente De Wolden blijven zestig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen besloten. 'De eerder aan de verdachten opgelegde beperkingen zijn door de officier van justitie opgeheven', laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. 'Het onderzoek is nog in volle gang.'

Steekpartij in jeugdinstelling

De Groningse werkte als begeleider in de jeugdinstelling aan de Stationsstraat in Emmen. Toen hulpverleners arriveerden, troffen ze haar zwaargewond aan. Hulp mocht niet meer baten.
Eén van de 19-jarigen werd kort na de steekpartij opgepakt. De 16-jarige werd na een zoektocht, waaraan een politiehelikopter te pas kwam, later op de avond aangehouden in Meppel. Een week na het incident werd de derde verdachte aangehouden.

'Inktzwart moment'

Yorneo, waar de jeugdinstelling deel van uitmaakt, omschreef de gebeurtenis als een 'inktzwart moment. Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. We zijn verdrietig en verslagen door dit verlies', aldus Yorneo.