Gemeente Oldambt onderzoekt nieuwe locatie voor opvang Oekraïners in Bad Nieuweschans

De voormalige kazerne aan de Molenstraat in Bad Nieuweschans
De voormalige kazerne aan de Molenstraat in Bad Nieuweschans © Google Street View
De gemeente Oldambt wil met omwonenden en directe betrokkenen in gesprek over een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om de voormalige Marechausseekazerne aan de Molenstraat 5 in Bad Nieuweschans.
De gemeente gaat hierover op 8 februari in gesprek met omwonenden en direct betrokkenen.

Opvang is nog steeds nodig

'Het college onderzoekt of de locatie geschikt is voor opvang en wil met omwonenden in gesprek, voordat het een definitief besluit neemt', laat de gemeente weten.
Wethouder Ger Klein (Gemeentebelangen Oldambt): 'We hebben als gemeente steeds gezegd verder te kijken naar geschikte opvang voor Oekraïense vluchtelingen, want die is nog steeds nodig.'

Basisvoorzieningen

Volgens de gemeente wil de eigenaar de locatie aan de Molenstraat verhuren voor opvang. 'De gemeente zet nu een aantal stappen om te kijken of de locatie ook op een goede manier in te zetten is.' Daarbij wordt gekeken naar de vergunning en met wie er zaken gedaan wordt, maar ook of er basisvoorzieningen, zoals een school, een supermarkt en zorg, bereikbaar en beschikbaar zijn.
'Terwijl het onderzoek loopt, willen we graag in gesprek met omwonenden en direct betrokkenen', zegt de gemeente. 'Dit gesprek kan gaan over vragen en/of zorgen en mogelijke bijbehorende oplossingen.' Ook ideeën kunnen worden geopperd tijdens deze gesprekken.
Omwonenden en betrokkenen zijn per brief geïnformeerd.