112-nieuws donderdag 2 februari: Politie zoekt naar bij ernstig ongeval betrokken automobilist • Man in Ter Apel krijgt giftige stof binnen

De file op de N355 na het ernstige verkeersongeval
De file op de N355 na het ernstige verkeersongeval © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

17.05: Fietser ernstig gewond na aanrijding, bestuurder rijdt door

Een fietser is rond 17.00 uur ernstig gewond geraakt, toen hij op de Friesestraatweg (N355) ter hoogte van Slaperstil is aangereden door een automobilist. De fietser raakte daarbij ernstig gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist verliet de plek van het ongeval na de aanrijding, waarna de politie een zoektocht naar de automobilist is gestart. De auto waarin de bestuurder rijdt is een donkere stationwagen die een buitenspiegel mist.
Het ongeluk leidde tussen Groningen en Zuidhorn aan het begin van de avond tot een kilometerslange file op de N355, die tot ruim een half uur vertraging veroorzaakte. Het verkeer staat in beide richtingen vast.

16.05: Politie doet invallen in Blijham en Bellingwolde

De politie heft invallen gedaan in een woning aan de Winschoterweg in Blijham en in een woning aan de Parallelweg. Het is niet bekend waarom de politie deze invallen gedaan heeft. Lees hier meer.
De politie is ter plaatse in Blijham
De politie is ter plaatse in Blijham © 112Groningen

12.45: Auto in de sloot in Uithuizermeeden

Op de Oosternielandsterweg in Uithuizermeeden is een auto in de sloot, die parallel loopt aan de weg, beland. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Ook is het niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

8.50: Scooterbestuurder gewond bij aanrijding Stad

Bij een aanrijding op de Lubeckweg in Groningen is vanmorgen een scooterrijder gewond geraakt. De bromfiets kwam in botsing met een auto. Het slachtoffer is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

07.55: Aanrijding tussen fiets en auto in Ten Boer

Op de kruising Groene Zoom en de Rijksweg in Ten Boer is een ongeluk gebeurd, waarbij een fietser ten val kwam. De Groene Zoom is tijdelijk afgesloten. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De aanrijding aan de Groene Zoom in Ten Boer
De aanrijding aan de Groene Zoom in Ten Boer © 112Groningen

6.00: Man in Ter Apel krijgt giftige stof binnen

In een woning in Ter Apel heeft een man gisteravond een giftige stof binnengekregen. Hoe dat kon gebeuren en om wat voor stof het gaat, is niet bekendgemaakt. De brandweer heeft het slachtoffer met behulp van speciale chemiepakken uit de woning gehaald. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe de giftige stof in de woning is ontstaan.
De brandweer heeft het slachtoffer uit de woning gehaald
De brandweer heeft het slachtoffer uit de woning gehaald © Persbureau Meter