Internet van provider Onvi weer beschikbaar via tijdelijke verbinding na grote storing (update)

Glasvezelkabels bij werkzaamheden elders in het land
Glasvezelkabels bij werkzaamheden elders in het land © ANP
Provider Onvi kampt sinds woensdagmiddag met een grote internetstoring als gevolg van schade door graafwerkzaamheden. Sinds donderdagavond 19.30 uur is er weer internetverbinding mogelijk. Het bedrijf levert internet via het netwerk van Rodin in het buitengebied van onze provincie.
De storing werd woensdag rond 13.00 uur gemeld. Volgens Onvi is de netbeheerder donderdagmiddag gestart met het repareren van de schade. Door een tijdelijke verbinding is er vanaf 19.30 uur weer internet beschikbaar. is.Omdat het een tijdelijke verbinding betreft, kan de snelheid lager zijn. 'Ook kan het TV signaal van een lagere kwaliteit zijn', aldus de internetprovider.
De focus ligt op het internet, laat de provider weten. 'Daardoor kunnen wij helaas geen garantie geven dat het TV kijken werkt.'
Het gebied van de storing op kaart:
De storing treft het hele buitengebied
De storing treft het hele buitengebied © Onvi

Werk aan tijdelijke verbinding

Volgens Onvi gaat het om complexe schade. 'Omdat de graafschade door een externe partij is veroorzaakt aan een hoofdverbinding en zeer lastig is om te herstellen, hebben wij besloten om niet te wachten tot deze hersteld is, maar de hele nacht door te werken om een tijdelijke verbinding te realiseren', liet de provider woensdag weten.
Voor mensen die in de omgeving van de graafschade (Warffum) wonen, heeft de provider slecht nieuws: 'Zij moeten helaas wachten tot de graafschade is hersteld.' Opnieuw zal het bedrijf de hele nacht doorwerken om de glasvezelschade te herstellen. 'Naar verwachting zal de originele verbinding in de loop van vrijdag weer beschikbaar zijn.'
Dit bericht is geüpdatet met een reactie van Onvi over het verhelpen van de storing