Onzekerheid over komende afvaarten van MS Romantika naar Noorwegen

De losgeslagen MS Romantika
De losgeslagen MS Romantika © ProNews
Het is nog onduidelijk of de komende afvaart (en retourreis) van de veerdienst tussen de Eemshaven en Kristiansand in Noorwegen komende zaterdag en zondag week door kunnen gaan.
De afvaart van donderdagmiddag werd al afgeblazen. Dat gebeurde nadat de MS Romantika woensdag tijdens een storm losraakte toen eerst één en later twee andere trossen braken. De veerboot raakt daardoor op drift en liep beschadigingen op. Ook andere schepen raakten beschadigd door de losgeslagen veerboot.

Eerst inspectie van schip

Op de site van Holland Norway Lines (HNL) is te zien dat de geplande afvaart van donderdag 9 februari naar Kristiansand de eerste is die te boeken is. Volgens een woordvoerder van de rederij is nog onduidelijk of de afvaart van komende zaterdag kan doorgaan, omdat eerst een inspectie van de MS Romantika moet worden afgewacht. De verwachting is dat daar later donderdag meer duidelijkheid over komt.

Schadebedrag nog onbekend

Volgens de woordvoerder van HNL is nog niet bekend hoe groot de schade is die de veerboot en de andere betrokken schepen hebben opgelopen.