112-nieuws vrijdag 3 februari: Gewonde in tunneltje in Stad • Automobilist botst op lantaarnpaal langs A7 bij Niebert

Hulpdiensten inventariseren de schade
Hulpdiensten inventariseren de schade © Jelte Haumersen/112groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.10: Automobilist botst op lantaarnpaal op afrit tankstation langs A7 bij Niebert

Op de afrit van een tankstation langs de A7 bij Niebert is vrijdagavond een automobilist tegen een lantaarnpaal gereden. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend.
Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De schade aan zowel de auto als de lantaarnpaal is aanzienlijk.

20.55: Gewonde in tunneltje station Europapark in Stad

Onder station Europapark in de stad Groningen is vrijdagavond iemand gewond geraakt. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft voorgedaan. De politie is met veel manschappen en eenheden uitgerukt.
Er is veel politie aanwezig onder station Europapark
Er is veel politie aanwezig onder station Europapark © 112Groningen

15.00: Man uit Opende opgepakt bij oprollen wietplantages

Een 30-jarige man uit Opende is donderdag aangehouden bij het oprollen van twee hennepkwekerijen in Friesland. Op beide locaties werden in totaal zo'n zeshonderd planten ontdekt. De verdachte uit Opende wordt ervan verdacht de hennep te hebben geproduceerd. Daarnaast zijn nog vijf personen uit Harkema, Koostertille en de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden. De verdachten moeten binnenkort bij de rechter verschijnen. De ontdekte wietplanten zijn meegenomen en vernietigd.

14.30: Drie mannen opgepakt na vondst drugslab in Bellingwolde

De politie heeft donderdagmiddag een synthetisch drugslab ontdekt bij een inval aan de Parallelweg in Bellingwolde. Drie verdachten zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om een 52-jarige man uit Winschoten en twee mannen van 58 en 71 uit Blijham, zo maakte de politie vrijdagmiddag bekend.

12.00: Vrouw (70) uit Sappemeer vermist

De 70-jarige Fennechie de Vries (roepnaam Fanny) uit Sappemeer wordt sinds zondagmiddag vermist. Ze is die middag rond 13.30 uur voor het laatst gezien. De Vries liep op dat moment in de Noorderstraat in Sappemeer, richting haar woning.
Fennechie de Vries heeft een tenger postuur, een smal gezicht en is tussen de 1,75 en 1,85 meter lang. De politie is op zoek naar mensen die haar onlangs hebben gezien en mogelijk meer informatie hebben over haar vermissing. Zij kunnen contact opnemen met de politie via de tiplijn 0800-6070.

11.30: BMW-bestuurder gezocht na aanrijding Friesestraatweg (N355)

De politie is nog steeds op zoek naar de bestuurder van de BMW die donderdagmiddag doorreed na een aanrijding met een fietser. Het 75-jarige slachtoffer raakte rond 17.00 uur zwaargewond toen hij op de Friesestraatweg (N355), tussen Groningen en Zuidhorn werd geschept.
De politie startte direct een zoektocht naar de bestuurder van de stationwagen, maar nog zonder resultaat.