Drugslab in Bellingwolde: Winschoter blijft vastzitten, twee andere verdachten heengezonden

De politie is ter plaatse bij een woning in Bellingwolde
De politie is ter plaatse bij een woning in Bellingwolde © Persbureau Meter
De politie heeft donderdag een drugslab opgerold in een pand aan de Parallelweg in Bellingwolde. Drie verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een 52-jarige man uit Winschoten en twee mannen van 58 en 71 uit Blijham.
Het OM liet vrijdagmiddag weten dat de Winschoter al is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besloot de man daarop voor veertien dagen in voorlopige hechtenis te houden. 'Hij zit in volledige beperkingen', aldus het OM.
De twee andere verdachten worden niet voorgeleid en zijn na verhoor heengezonden. 'Ze blijven wel verdachte.'

Synthetische drugs

In het lab werden volgens een politiewoordvoerder synthetische drugs gemaakt. De politie onderzoekt nog om welke soort verdovende middelen het precies gaat.
Behalve bij het drugslab in Bellingwolde zijn er donderdag ook invallen gedaan in garageboxen en andere panden in Blijham, Winschoten en Scheemda. De politie kan niet zeggen wat daar is aangetroffen. Eventuele verbanden tussen deze locaties en het drugslab in Bellingwolde worden nog onderzocht.

Mogelijk meer aanhoudingen

Volgens de politie werden de invallen gedaan in het kader van een lopend onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De politie roept mensen met meer informatie of tips op zich te melden.