Dit is een overval! op TV Noord

Groningen werd de afgelopen maanden geteisterd door een golf aan overvallen. De politie maakte twintig extra mensen vrij, die samen met het bestaande rechercheteam de Task Force Roof overvallen vormden. Goos de Boer van RTV Noord liep de afgelopen maanden als een ''embedded journalist" met de Task Force mee.
Dat leverde een uniek kijkje op in de keuken van de recherche. Het resultaat daarvan is de 9-delige tv-serie “Dit is een overval”, vanaf dinsdag 5 april te zien op TV Noord.
De serie volgt de onderzoeken vanaf de eerste melding van de overval tot aan de (eventuele) oplossing. In de serie komt een groot aantal overvallen aan bod, zoals die op de juweliers Scheich in de Oosterstraat en Kiestra in de Poelestraat, beide in de stad Groningen. Verder ook overvallen op maaltijdbezorgers en de heftige overval met gijzeling op een bed & breakfast in Zuidwolde. Ook vertellen rechercheurs openhartig over hun werk en laten ze de camera over hun schouders meekijken met hun dagelijkse speurwerk.
Het is voor het eerst dat de normaal gesloten recherche-afdeling de deuren op deze wijze voor de buitenwereld opent. "Een heel bijzondere ervaring," vindt Goos de Boer. "In het begin was het er wennen en hadden veel rechercheurs grote moeite met de camera. Na een paar weken groeide het vertrouwen en werd het steeds makkelijker en konden we bij steeds meer acties zijn en die ook filmen."
De serie “Dit is een overval” wordt vanaf dinsdag 5 april uitgezonden op dinsdag, woensdag en donderdag in Noord Vandaag Het Vervolg.
Op deze site zijn de ervaringen van Goos de Boer bij de recherche terug te lezen in de vorm van een serie weblogs, die het ritme van de tv-uitzendingen volgen.