112-nieuws zaterdag 4 februari: Politie arresteert drugsdealers in Stad • Auto ondersteboven op Gronings-Friese grens

De auto kwam op z'n kop terecht
De auto kwam op z'n kop terecht © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

19.15 Drugsdealer gearresteerd tijdens uitgaansnacht in stad Groningen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige man aangehouden in de Peperstraat in de stad Groningen. Hij liep tegen de lamp toen hij drugs aanbood aan een politieagent in burger. Dat meldt de politie op social media. Na arrestatie bleek dat de man tien xtc-pillen, een kleine hoeveelheid cocaïne en een kleine hoeveelheid heroïne op zak had.

19.05 Politie arresteert drugdealer in Stad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige Stadjer aangehouden. Via camera’s was te zien dat hij drugs verkocht in de Nieuwstad in de stad Groningen, meldt de politie zaterdag op Twitter. Bij het zien van de politie stapte de man in een auto. De politie controleerde de auto in de Pelsterstraat, waar bleek dat de man negen bolletjes cocaïne en vijf zogenoemde ponypacks cocaïne in bezit had.

16.50 Auto ondersteboven op Gronings-Friese grens

Op De Scheiding, de grens tussen Groningen en Friesland, heeft tussen de A7 en het dorp Frieschepalen een ongeval plaatsgevonden waarbij een auto op z'n kop terecht is gekomen. De auto heeft een lantaarnpaal geraakt op de kruising van De Scheiding en de Schansweg. De paal is beschadigd en staat schuin in de grond.
Vermoedelijk gaat het om een eenzijdig ongeval. De hulpdiensten zijn ter plaatse, waaronder de brandweer van Marum en Drachten. De bestuurster van de auto is gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoeft niet mee naar het ziekenhuis. De politie brengt haar thuis.

15.55 Fietser gewond na aanrijding door auto in Siddeburen

Op de kruising van de Oudeweg en de afrit van de N33 in Siddeburen is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt na een aanrijding door een auto. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten zijn ter plaatse en de kruising is tijdelijk afgezet.
Politie en ambulance waren snel ter plaatse
Politie en ambulance waren snel ter plaatse © Persbureau Meter

15.05 Fietser gewond na botsing met auto in Zevenhuizen

Bij een aanrijding in Zevenhuizen is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. De vrouw wilde de Oudestreek oversteken en zag daarbij een auto over het hoofd.
Ambulancepersoneel heeft de fietser onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de fiets als de auto raakten bij het ongeluk beschadigd.
Ook de brandweer was snel ter plaatste na de aanrijding in Zevenhuizen
Ook de brandweer was snel ter plaatste na de aanrijding in Zevenhuizen © Persbureau Meter

12.30: Auto's botsen op Emmasingel in Stad

Op de Emmasingel in Groningen zijn zaterdag rond het middaguur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.
Een berger heeft de wagens opgehaald.
De aanrijding op de Emmasingel in Stad
De aanrijding op de Emmasingel in Stad © 112groningen

10.00: Automobiliste onder invloed rijdt tegen lantaarnpaal

Een 39-jarige automobiliste uit Groningen is vrijdagavond bij een tankstation aan de A7 ter hoogte van Niebert tegen een lantaarnpaal gereden. De vrouw was zichtbaar onder invloed, aldus de politie.
Agenten hebben haar meegenomen. In het bureau verklaarde de vrouw dat ze cocaïne en methadon had gebruikt. Ook bleek ze te rijden met een geschorst rijbewijs.
Ze heeft een rijverbod gekregen en meerdere processen verbaal.
Hulpdiensten inventariseren de schade
Hulpdiensten inventariseren de schade © Jelte Haumersen/112groningen

9.00 Auto belandt in sloot in Enumatil

Een auto is zaterdagmorgen tegen een boom gebotst op het Hoendiep in Enumatil.
De auto is na de klap in een sloot beland.
Er is een ambulance aanwezig, maar over de toestand van de bestuurder is niets bekend.
Het ongeluk in Enumatil
Het ongeluk in Enumatil © 112groningen