Laatste wens in vervulling voor Rudolf: 'Nog één keer de baan op'

Noah4all geeft Rudolf Scheppers laatste dag op de vrachtwagen
Noah4all geeft Rudolf Scheppers laatste dag op de vrachtwagen © Jan Sliep
Rudolf Scheppers is zaterdag 61 jaar geworden. Een bijzondere dag want Rudolf heeft longkanker en is uitbehandeld. Zijn dokter had uitgesproken dat het niet zeker zou zijn of hij vandaag nog zou halen. Ze hebben er een weddenschap van gemaakt, met als prijs een taart. 'Maandag krijgt mijn dokter een taart bezorgd met de tekst 'groeten van je koppige en positieve ex-patiënt', vertelt Rudolf lachend.
Het is in vele opzichten een speciale verjaardag. Rudolf is 's ochtends al vroeg verrast door stichting Noah4all om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan.

'Bloedgroep diesel'

Om 9.00 uur stond Noah4all bij Rudolf voor de deur met de wenstruck om hem op te halen. Noah4all is een stichting die zich inzet voor mensen die betrokken zijn bij de transportsector en een degeneratieve en/of terminale ziekte hebben. Het doel is om bij die mensen weer een glimlach op het gezicht te toveren. Om hen even de pijn en verdriet te laten vergeten en te laten genieten van hetgeen ze zo mooi vinden: rijden, vrachtwagens en alles wat daar verder bij hoort.
Rudolf Scheppers werkte ruim twintig jaar als vrachtwagenchauffeur en heeft zoals hij het zelf zegt 'bloedgroep diesel'. Zijn werk is dus zijn hobby en heeft hem altijd groot plezier gebracht. Ongeveer anderhalf jaar geleden zat Rudolf voor het laatst op de vrachtwagen. Het was een van zijn grote wensen om nog één keer 'de baan op te gaan'.
Expeditie Grunnen bij Rudolf Schepper die verrast wordt voor laatste wens
Expeditie Grunnen bij Rudolf Schepper die verrast wordt voor laatste wens © Jan Sliep/RTV Noord
Dus werd Noah4all ingeschakeld om Rudolf een onvergetelijke dag te bezorgen. Met de aangepaste wenstruck van de stichting kunnen zij hem in zijn rolstoel meenemen voor een mooie tocht door de omgeving van Veendam. In Zuidbroek verzamelde zich een groep mensen, want de tocht wordt niet alleen gereden door de wenstruck met Rudolf, maar daarachter rijden meer dan tien vrachtwagens met kameraden van Scheppers.

Ontroering

De verbazing was groot bij Rudolf toen ze vanochtend bij hem op de stoep stonden. Nadat hij was bijgekomen van de schrik, kwam het enthousiasme naar boven. Later, bij aankomst in Zuidbroek en bij het zien van alle familie, vrienden en vrachtwagens, raakte Rudolf ontroerd.
Wenstruck rijdt met Rudolf een rondje door de provincie
Na een kop koffie en even bijkletsen is het tijd om in de wenstruck plaats te nemen en met de tocht te beginnen. De mooie dag eindigt uiteraard bij een chauffeurscafé voor een gezamenlijke lunch en vast ook een lekkere gehaktbal.
Dit en meer vanavond in Expeditie Grunnen. Bekijk de aflevering hieronder of via uitzending gemist
Expeditie Grunnen: een laatste wens in vervulling
Stuur ons een berichtje via de Facebookpagina van Expeditie Grunnen en wie weet staan we bij jou voor de deur!