112-nieuws zondag 5 februari: 50 bekeuringen bij scootermeeting • Autobotsing Musselkanaal eindigt met knal tegen gevel

Een van de betrokken auto's kwam tot stilstand tegen een gevel
Een van de betrokken auto's kwam tot stilstand tegen een gevel © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

18.40: Politie deelt vijftig bekeuringen uit bij scootermeeting

Bij een scootermeeting in Stad zijn zondagmiddag vijftig betrokkenen op de bon geslingerd vanwege het overtreden van een samenscholingsverbod. Dat gebeurde op op zowel Industrieterrein Westpoort als aan de Bunders en Zernikelaan. Daarnaast werd een persoon bekeurd voor het rijden zonder kentekenplaat en een ander voor het rijden zonder rijbewijs. Een scooter werd in beslag genomen omdat deze van heling of diefstal afkomstig zou kunnen zijn. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

17.30: Auto's botsen in Musselkanaal

Bij een aanrijding tussen twee automobilisten in Musselkanaal is een van de betrokken auto's tegen de gevel van een pand tot stilstand gekomen. Dat gebeurde aan de Sluisstraat in het dorp, waar volgens een ooggetuige een van de betrokken automobilisten probeerde te draaien op de weg. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Het pand, waar woninginrichting Wind voorheen gevestigd zat, staat momenteel leeg en raakte beschadigd door de crash.

15.50: Scooterrijder gewond bij scootermeeting Stad

Bij scootermeeting aan de Smirnoffstraat in Stad is vanmiddag een vrouw gewond geraakt. Of het om de bestuurder van een scooter gaat of een passagier, is niet bekend. De scooter die bij het ongeluk betrokken was, is er vandoor gegaan. De vrouw is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
De hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer
De hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer © 112Groningen

09.50: Treinreiziger aangehouden na conflict op station Europapark

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag met meerdere wagens uitgerukt naar station Europapark in Stad. Het personeel van een Arriva-trein had daar een conflict met een reiziger van wie het treinkaartje niet klopte.
Volgens een woordvoerder van de politie verzette de man zich hevig, maar kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij zit nog vast.
De politie bij station Europapark in Groningen
De politie bij station Europapark in Groningen © 112groningen

09.20: Auto's botsen bij Nieuwolda

Op de N362 bij Nieuwolda zijn zondagmorgen twee auto's op elkaar gebotst. Niemand zou gewond zijn geraakt. De weg is enige tijd afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf moest de wagens wegslepen.

09.00: Brand in schuur van dierenweide Hoogezand

In een schuur van een dierenweide in het Noorderpark in Hoogezand heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. In het schuurtje zaten geen dieren en niemand is gewond geraakt.
Vlak daarvoor had ook brand gewoed in een container in de nabijgelegen Tasmanstraat. De politie vermoedt brandstichting en doet onderzoek naar de oorzaak van beide branden.
De brandweer bij de dierenweide in Hoogezand
De brandweer bij de dierenweide in Hoogezand © 112groningen

08.00: Keukenbrand aan Turfsingel in Stad

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een brand aan de Turfsingel in Groningen. Volgens de brandweer ging het om een 'kleine brand in de keuken'. Wel is een persoon gecontroleerd door ambulancemedewerkers vanwege het inademen van rook.
De brand aan de Turfsingel
De brand aan de Turfsingel © 112groningen