Lees terug: FC Groningen pakt punt tegen FC Twente

FC Groningen-verdediger Bech Sørensen houdt de aanstormende Cerny van de bal
FC Groningen-verdediger Bech Sørensen houdt de aanstormende Cerny van de bal © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen heeft zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Lees het wedstrijdverloop terug in ons liveblog.
  • 90+6'. Het is afgelopen. FC Groningen en FC Twente komen na een meeslepende wedstrijd een 1-1 gelijkspel overeen. Steijn zette de bezoekers al snel op voorsprong, invaller en debutant Oliver Antman bezorgde de thuisploeg een verdiend punt.
  • 90+3'. Bech gaat met een op het oog vervelende armblessure naar de kant.
  • 90'. Komt er nog een winnaar in Euroborg? Er komen vier minuten bij. Corner Twente, afgeslagen.
  • 80'. De uitstekend debuterende Manu gaat naar de kant, Sher is zijn vervanger. Irandust, die ook goed speelde, wordt vervangen door Krüger.
  • 78'. Het spel in Euroborg golft op en neer. Beide ploegen gaan voor de winst, levert een aantrekkelijk schouwspel op.
  • 68'. De verdiende gelijkmaker voor FC Groningen! Prachtige assist van Hove die Antman bereikt. De Fin hamert de bal achter Unnerstall: 1-1. Loon naar werken voor de thuisploeg.
  • 65'. Eerste wissel bij FC Groningen. Pelupessy gaat naar de kant, Oliver Antman maakt zijn debuut.
  • 62'. Manu, die uitblinkt bij zijn debuut, zit even op de grond maar kan voorlopig door. De spits laat door zijn opportunistische spel en niet versagende werklust een prima indruk achter.
  • 51'. Groningen komt wederom met veel energie het veld in. Schot Manu, niet hard genoeg en daardoor eenvoudige prooi voor Unnerstall.
  • 46'. De tweede helft is begonnen. Geen wissels aan beide kanten. Kan Groningen de kansen nu wel afmaken of slaat Twente toch weer toe?
  • 45+3'. Het is rust in Euroborg. FC Groningen gaat met een 1-0 achterstand de pauze in door een vroege treffer van Steijn. Groningen heeft het doel van Twente vaak onder vuur genomen, doelman Unnerstall tot nu toe de grote sta-in-de-weg.
  • 39'. En weer lukt het niet om de doelman van Twente te passeren. Dit keer een harde inzet van Suslov die de Duitser onschadelijk maakt.
  • 35'. Verre ingooi van Bech, na een scrimmage valt de bal voor de voeten van Manu die goed inschiet. Met een schitterende redding voorkomt Unnerstall de gelijkmaker.
  • 30'. De eerste gele kaart van de middag is voor doelpuntenmaker Steijn. Hij tackelt Suslov, terechte prent van scheidsrechter Van Boekel.
  • 27'. Kans op de gelijkmaker. Foutje Hilgers, Pepi stormt richting vijandelijke zestienmeter. Geeft precies op het juiste moment af aan Irandust die Unnerstall op zijn weg vindt.
  • 18'. Aan de overkant een kans voor Misidjan. Hij gaat één tegen één met Blokzijl, inzet voorlangs. Sadilek gaat geblesseerd naar de kant bij Twente, maar komt even later weer terug in het veld.
  • 13'. Groningen gaat niet bij de pakken neerzitten. Manu legt af op Määtta, voorzet op Suslov die net tekort komt om een gevaarlijk schot los te laten.
  • 5'. Aan de overkant is het meteen raak. Een goede actie van Cerny, hij geeft voor waarna Sem Steijn de bal via de binnenkant van de paal achter Verrips schiet.
  • 3'. Prachtige actie van Suslov. De Slowaak slalomt langs een aantal Twente-spelers en waagt een poging op de goal. Unnerstall kan ternauwernood redding brengen. Energiek begin van de thuisploeg.
  • 1'. De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente is begonnen in Euroborg. De bezoekers hebben de aftrap genomen.