Expeditie-team krijgt van Driebergenaren rondleiding door eigen stad

Het kunstwerk 13741 pixels in de Akerkstraat
Het kunstwerk 13741 pixels in de Akerkstraat © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Tijdens de wekelijkse tour door de provincie treft het Expeditie-team Henri en Coos uit Driebergen op het Zuiderdiep in Stad. ‘Echte wandelaars, dat zie je direct’, merkt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher op.
Henri Floor en Coos Verburg lopen, bewapend met Nordic Walking-stokken, door de stad. ‘Gisteren liepen we de Maria Lichtmis wandeltocht', vertelt Henri enthousiast. Een wandeling van vijftien kilometer langs de kerken van Eenum, Leermens, ’t Zandt en Zeerijp. Het stel uit Driebergen heeft overnacht in Loppersum en nu zijn ze weer aan de wandel in Stad.
Zondag staat er een andere wandelroute op het programma. ‘Nu zijn we bezig met de Street Art-route’, vertelt Henri. Op de route is allemaal straatkunst te zien, een van de bezienswaardigheden is het kunstwerk 13741 pixels. ‘Kennen jullie dat?', vraagt Henri. ‘Om heel eerlijk te zijn niet, zullen we even mee anders?’, biedt Bosscher het wandelaarsstel aan. Hij legt ze voor om in de bus stappen en mee te rijden, maar ze gaan toch liever wandelen.
Het gezelschap zet koers richting het kunstwerk, de wandelaars voorop, de bus er stapvoets achteraan. Een paar minuten later komen ze aan in de Akerkstraat, waar de Street Art te vinden is. Wanneer je er met je neus bovenop staat zijn het gewoon kleurige stippen op een muur, maar van een afstandje vormen ze een kunstwerk. De 13741 pixels vormen een schilderachtig plaatje. ‘Wat mooi man! Hebben we toch weer iets nieuws geleerd over onze eigen stad en dat van mensen uit Driebergen’, merkt Bosscher enthousiast op.
Dit en meer kun je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18.00 uur ieder half uur op RTV Noord.
Expeditie Grunnen krijgt van Driebergenaren rondleiding door eigen stad