Tranen van vreugde bij GIJS na krankzinnige ontknoping: 'Ik ben zo trots'

De moeder van de matchwinner is in tranen na afloop
De moeder van de matchwinner is in tranen na afloop © Jan Sliep/RTV Noord
Het werd een knotsgekke ontknoping bij de derby tussen GIJS HEPRO Groningen en OG Capitals Leeuwarden. De Groningse ijshockeyers wisten terug te komen van een 0-3 achterstand en beslisten de noordelijke twist diep in de verlenging. Dat zorgde na afloop voor tranen onder de ruim duizend uitzinnige toeschouwers.
Op voorhand leek het al een mooi gevecht te worden tussen de nummers twee (GIJS) en vier (Leeuwarden) van de ranglijst. Toch zag het er lange tijd niet goed uit voor de thuisploeg en leek de strijd vroegtijdig beslist. De gasten uit Friesland kwamen met 0-3 voor in Sportcentrum Kardinge, dankzij Pim van der Meulen, Joonas Huovinen en Brend de Jong.

Comeback GIJS

Vervolgens kwam GIJS sterk terug. Niels van der Vossen, Sebastiaan Snijder en, in de laatste periode, Ricards Ozolins zorgden ervoor dat er verlengd moest worden. Ruim twee minuten in de overtime was het Wesley Zoutman die de wedstrijd besliste in het voordeel van de Groningers. Er vond vervolgens een explosie van vreugde plaats in de hal.
Wesley Zoutman maakt de winnende in overtime
Wesley Zoutman maakt de winnende in overtime © RTV Noord/Jan Sliep

Tranen van vreugde

De moeder van matchwinner Zoutman hield het niet meer droog. 'Ik ben zo trots dat hij de winnende heeft gemaakt. Dat ze dan zo in de overtime winnen, dat is toch mooi', jubelde Gerda Zoutman in tranen. Haar zoon omschrijft zijn gevoel na afloop: 'Opluchting, blijdschap.. Dit is wel mijn mooiste van dit seizoen, want we blijven nu gewoon op de tweede plek en zij (de Friezen, red.) vierde. Nu gaan we lekker een biertje drinken', zo eindigt Wesley Zoutman feestelijk in de kleedkamer.
Meer over deze bijzondere wedstrijd en de sfeer rondom, maandagavond in het programma Noord Scoort op TV Noord. Daarin is er verder aandacht voor Davis Cup-tennis, softbal, FC Groningen en een schandalig resultaat bij het wekelijkse spel latjeschieten.