Debutant Antman bezorgt FC Groningen verdiend punt tegen FC Twente

Oliver Antman viert de de 1-1 met de supporters van FC Groningen
Oliver Antman viert de de 1-1 met de supporters van FC Groningen © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen heeft de reeks nederlagen zondag een halt toegeroepen. Op eigen veld werd het 1-1 tegen FC Twente. De bezoekers kwamen al in de vijfde minuut op voorsprong, maar invaller en debutant Oliver Antman scoorde twintig minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker.
De gelijkmaker was loon naar werken voor de Groningers, die hun beste wedstrijd in lange tijd speelden. Het doelpunt van Antman was van grote schoonheid. Na een duel op de rand van de zestienmeter was het Hove die met een subtiel wippertje op maat zijn nieuwe ploeggenoot wist te bereiken. De Fins international twijfelde geen moment, nam de steekpass meteen op zijn slof en schoot via onderkant lat raak. Hij liet doelman Unnerstall kansloos achter.
Met de doelman van de Tukkers was meteen de grootste sta-in-de-weg voor de thuisploeg genoemd. De Duitser voorkwam meerdere keren een doelpunt van de groen-witten.

Illustratief

FC Groningen was energiek aan de wedstrijd begonnen, maar kwam in de vijfde minuut al op achterstand. Na goed werk van Vaclav Cerny was het Sem Steijn die de bal via de paal achter Verrips schoot. De formatie van coach Dennis van der Ree bleef ondanks die tegenslag goed overeind.
Dit werd geïllustreerd door een groot aantal schoten op het Twentse doel. Debutant Elvis Manu liet meerdere keren positief van zich spreken, ook Tomas Suslov was zeer actief, maar niet doeltreffend. Ook Twente kreeg aan de overzijde meerdere kansen op een treffer, maar was slordig in het combineren.

Geen winnaar

De gelijkmaker van Antman leidde een spannende slotfase in waarin niet meer gescoord werd. FC Groningen verlaat door dit gelijkspel de laatste plaats in de eredivisie nu met dertien punten uit twintig duels. Volgende week zaterdag wacht PSV in Eindhoven. De aftrap in het Philips-stadion is om 20.00 uur.