Lycurgus pakt volle winst en wacht razend spannend competitieslot

Ryan Coenen tikt de bal over het net
Ryan Coenen tikt de bal over het net © JK Beeld
Samen Lycurgus heeft in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie goede zaken gedaan in de top van de eredivisie. De Groningse volleyballers wisten in eigen huis met 3-0 te winnen van Taurus uit Houten.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Markus Held, Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok aan de wedstrijd. De zege kwam voor de Groningers geen moment in gevaar tegen de hekkensluiter. De eerste set werd met enorme overmacht gewonnen. Ook de tweede en derde set werden probleemloos binnengehaald in het Alfa-college Sportcentrum: 25-12, 25-19 en 25-20.

Razend spannend slot

Het is razend spannend bovenaan de ranglijst richting de laatste speeldag van de reguliere competitie, mede doordat Active Living Orion uit Doetinchem met 3-0 won van Simplex SSS uit Barneveld. Numidia VC Limax uit Sint Odiliënberg staat nu met 51 punten aan kop. Daarna volgen drie clubs met vijftig punten: Draisma Dynamo uit Apeldoorn, Lycurgus en SSS. Orion staat daar slechts één punt onder.

Kampioenspoule

Donderdag wacht voor Lycurgus eerst nog de kwartfinale van het bekertoernooi, uit tegen Sliedrecht Sport Heren 2. Zaterdag vindt vanaf 19.30 uur de ontknoping plaats van de reguliere competitie met het uitduel tegen de nummer vier, SSS. Daarna volgt de kampioenspoule voor de beste zes ploegen van de eredivisie. De nummers één en twee spelen aan het einde voor de landstitel.